Aυτός είναι ο 25χρονος που μπούκαρε με όπλο στην Γεωπονική-Του ασκήθηκε δίωξη-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φίλοι του συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο και φώναζαν συνθήματα-Πρώτη ανάρτηση: 11-05-2017 15:27

Ποινική δίωξη για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία, οπλοφορία και απείθεια (καθώς αρνήθηκε να δώσει δαχτυλικά αποτυπώματα), ασκήθηκε στον 25χρονο ο οποίος χθες μπούκαρε στην Γεωπονική Σχολή.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, ο 25χρονος  οδηγήθηκε στον ανακριτή, ενώ έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί φίλοι του για να του συμπαρασταθουν φωνάζοντας συνθήματα. Κάποιοι κατάφεραν να μπουν στο κτίριο 9 όπου βρίσκονται τα γραφεία των ανακριτών, αλλά απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

 "ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ"

Ο 25χρονος που συνελήφθη το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «Δεν σας αναγνωρίζω». Επίσης αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα. 

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ

Μια ημέρα μετά την απόπειρα ληστείας στη χρηματαποστολή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μια καθαρίστρια βρήκε σε κάδο σκουπιδιών,  το όπλο του δεύτερου ληστή που κατάφερε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο αναποδογύρισαν τον κάδο και βρήκαν μέσα την μπλούζα που φορούσε κατά την απόπειρα, ένα πιστόλι, μια γεμιστήρα, ένα κινητό τηλέφωνο και μπαταρία κινητού, ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ, μια μικρή βαριοπούλα και ένα κατσαβίδι.

ΞΕΦΥΓΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ

Ο συνεργός του 25χρονου, αφού ξεφορτώθηκε το όπλο και όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία  κατάφερε να ξεφύγει φορώντας άλλη μπλούζα. Μπλέχτηκε, όπως όλα δείχνουν ανάμεσα στους φοιτητές χωρίς να κινήσει υποψίες, αφού οι περιγραφές που είχαν οι αστυνομικοί ήταν ότι και οι δύο δράστες φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα.

Να σημειώσουμε, πως ο νεαρός που συνελήφθη, 25 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αδερφός μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», που είναι φυλακισμένος, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική, και παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, οι δυο δράστες μπήκαν από την κεντρική πόρτα χωρίς κουκούλες, κατέβηκαν κάτω στις τουαλέτες (απ’ όπου οι αστυνομικοί έχουν ήδη πάρει αποτυπώματα), στη συνέχεια φόρεσαν στις τουαλέτες τις κουκούλες, και κρατώντας στα χέρια τους τα όπλα, ανέβηκαν από την κεντρική σκάλα. Έφτασαν στην κεντρική αίθουσα όπου βρίσκεται το ΑΤΜ.

Εκείνη την ώρα ο υπάλληλος της χρηματαποστολής, το είχε ανοίξει και προσπαθούσε να βάλει τα χρήματα.

Οι δυο δράστες τον πλησίασαν με τα όπλα μπροστά σε όλο τον κόσμο, του λένε «σταμάτα», τον ακινητοποιούν και του παίρνουν το κουτί με τα χρήματα.

Εκείνη την ώρα, βγήκε μια υπάλληλος που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην πόρτα, η οποία είδε το όλο σκηνικό και πάγωσε, με τους ληστές να φωνάζουν «μην κινηθεί κανείς».

Αφού έκαναν την ληστεία, άρχισαν να τρέχουν προς τον εσωτερικό διάδρομο της Γεωπονικής Σχολής. Εκεί σύμφωνα με τις μαρτυρίες, υπήρχε ένα δημοτικό σχολείο, με τους μαθητές να αρχίσουν να φωνάζουν.

Στο βάθος του διαδρόμου υπάρχει μια σκάλα, από την οποία βγήκαν στον εξωτερικό χώρο όπου υπήρχε μια μηχανή. Εκεί τους πρόλαβαν οι φύλακες, ενώ το μηχανάκι δεν έπαιρνε μπροστά. Ο ένας από τους φύλακες τους έριξε κάτω με το μηχανάκι και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν. Ο ένας διέφυγε προς τους αμπελώνες και ο άλλος προς μια υπόγεια διάβαση όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top