ΛΟΥΚΕΤΟ οριστικά στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων της Χαλκίδας-ΔΕΚΑ άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο

Ανάμεσα τους και ένας ανάπηρος-Οργισμένοι και αγανακτισμένοι οι υπάλληλοι

Στους δρόμους και στις πλατείες της Χαλκίδας θα κοιμούνται από την ερχόμενη Τετάρτη (1η Μαρτίου) πάνω από 10 συνάνθρωποί μας, αφού κλείνει οριστικά το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, καθώς δεν έχει προβλεφθεί η ένταξη του στο νέο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες, από την περιφέρεια Στερεάς.


Οι άστεγοι της Χαλκίδας μιλούν στο Star από LAMIASTARGR

Όπως θα δείτε και στο video από το STAR Κεντρικής Ελλάδας, οι υπάλληλοι του Κέντρου είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι, καθώς εδώ και καιρό προειδοποιούσαν τις Αρχές σε πολιτικό και τοπικό επίπεδο, να μεριμνήσουν για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα από την 1η Μαρτίου, η τύχη αυτών των 10 ανθρώπων (ανάμεσα τους και ένας ανάπηρος), αλλά και άλλα 90 οικογενειών που δεν που μπορούσαν να έχουν νερό και ηλεκτρικό ρεύμα γιατί δεν υπάρχει στα σπίτια τους και εξυπηρετούνταν από την δομή,  να αγνοείται.

Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ένας από τους αστέγους της δομής, δήλωσε:

Ψάχνουμε κάνα παγκάκι να κοιμηθούμε. Όπου βρούμε. Να είναι καλοκαίρι, δεν βαριέσαι θα κοιμηθούμε στη αμμουδιά. Αλλά τώρα; Κάνει κρύο έξω… Θα αλλάξει πάλι η ζωή μου(…_Ο καθένας θα πιάσει από μια άκρη. Έτσι ήμασταν παλιά προτού έρθουμε εδώ. Φαγητό θα ζητάμε από εδώ κι από ‘κει, όπου μας δώσουν. Ας κοιτάξουν να μας βολέψουν κάπου και εμείς άνθρωποι είμαστε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top