Το STAR στην Αλεξανδρούπολη-Σε ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΡΥΨΩΝΑ οι Τούρκοι στρατιωτικοί! Σε εξέλιξη έρευνες

Μεγάλη κινητοποίηση από ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ για τον ρόλο των δύο αντρών

Η υπόθεση των δύο Τούρκων στρατιωτικών που φέρονται να σχεδίαζαν τη δολοφονία του προέδρου Ερντογάν, και κρατούνται στην Ορεστιάδα, ζητώντας άσυλο στη χώρα μας, βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Star στην Αλεξανδρούπολη Γιώργος Σόμπολος, «οι δύο Τούρκοι κρατούνται σε μυστικό σημείο από τους αστυνομικούς, καθώς οι ελληνικές αρχές φοβούνται, μήπως υπάρξει θερμό επεισόδιο».

Οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο από τις ελληνικές αρχές τηρείται σιγή ιχθύος, ενώ γίνονται όλες οι απαραίτητες διεργασίες για να μάθουν ποιοι είναι τελικά αυτοί οι δύο άντρες που ζητούν άσυλο στην χώρα μας.

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, οι δυο Τούρκοι πέρασαν με λέμβο τον ποταμό Έβρο, με τη βοήθεια ενός Αλγερινού διακινητή. Στις 17 του ίδιου μήνα έφτασαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας, μαζί με έναν νεαρό Έλληνα δικηγόρο, και δήλωσαν ότι θα υποβάλλουν αίτηση πολιτικού ασύλου, κάτι που έπραξαν 3 μέρες μετά. Η διαδικασία ασύλου μπορεί να κρατήσει έως 25 μέρες, επομένως οι δυο Τούρκοι τελούν υπό κράτηση. Αν στο διάστημα αυτό δεν υπάρξει απόφαση, θα μείνουν ελεύθεροι.

Αρχικά, οι δυο Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι έκαναν άλλα επαγγέλματα, αλλά μετά από έρευνα των Ελληνικών αρχών, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς.

Έτσι λοιπόν, ο Φατίχ Αρίκ φαίνεται να είναι Λοχίας του ηλεκτρονικού πολέμου και ο Χαλίτ Τσετίν, Αρχιλοχίας Πεζικού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top