Εκλογές 2023: Πού υπήρξαν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία

Τι ισχύει όταν απουσιάζουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής

Χωρίς μεγάλα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως μετέδωσε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή «Εκλογές 2023» του Star, με τον Σπύρο Λάμπρου και τη Ράνια Τραγόμαλλου, ο    Γιώργος Βότσκαρης.     

Εκλογές 2023: Άνοιξαν οι κάλπες - Έριξαν την ψήφο τους οι πρώτοι εκλογείς

Ανάμεσα στα σχετικά λίγα προβλήματα και το ότι δεν προσήλθε ο δικαστικός αντιπρόσωπος στις 7 π.μ. στο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης όπου ψηφίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. 

Εκλογές 2023: Πρόβλημα με το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζει ο Καραμανλής      

Σε εκλογικό τμήμα της Πάτρας δεν πήγε κανείς αντιπρόσωπος και κανένα μέλος εφορευτικής επιτροπής και δόθηκε εντολή στην Αστυνομία να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα άτομα για να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. 

Να σημειωθεί πάντως ότι σε περίπτωση που δεν έχουν προσέλθει τα ορισμένα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει το δικαίωμα να «επιστρατεύσει» … ψηφοφόρους που προσήλθαν για να ψηφίσουν.  

      Για καφέ και τσιπουράκι οι αρχηγοί λίγο πριν τις κάλπες

Πρόβλημα σημειώθηκε και σε εκλογικό τμήμα της Κυψέλης για άτομα με τις ειδικές ανάγκες, όπου δεν πήγε η εφορευτική επιτροπή, όπως και  σε αντίστοιχο εκλογικό τμήμα *για άτομα με ειδικές ανάγκες), όπου στήθηκε παραβάν στην…  αυλή του σχολείου (προφανώς γιατί υπήρχε πρόβλημα προσβασιμότητας στο κτίριο).       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top