Τι με έμαθε ο κορωνοϊός… για τους άλλους!

Φωτογραφια αρθρογραφου

Θεωρίες συνομωσίας γύρω από τον «αόρατο εχθρό»

Είναι γνωστό ότι οι γνώμες είναι σαν τις… ας μην το επαναλάβω γιατί δεν το επιτρέπει η ανατροφή μου! Ωστόσο, αυτό που μου επιτρέπει είναι να «καταθέσω» όσα μου έμαθε η ζωή τους τελευταίους τέσσερις μήνες για την πανδημία του κορωνοϊού.

Από τους απίστευτους ταξιτζήδες, τους γνωστούς μας «ταρίφες», τους φίλους και συγγενείς, την υπάλληλο στο σούπερ μάρκετ, μέχρι τον συμπαθή σουβλατζή της γειτονιάς, οι απόψεις για τον Covid (που λένε και στο χωριό μου!) διίστανται και οι θεωρίες συνομωσίας στα διάφορα «καραντινιασμένα» μυαλά εγκαθίστανται!

ΠΟΥ: 19 μύθοι και αλήθειες για τον κορωνοϊό που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Viral Θεωρίες Για Τον Κορωνοϊό

Για πάμε… Θεωρίες Συνομωσίας

Ο κορωνοϊός έγινε για να «ξεφορτωθούν» οι κυβερνήσεις τον γερασμένο πληθυσμό: Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο ιός «χτύπησε» τις μεγαλύτερες ηλικίες, ωστόσο αυτό οφειλόταν στη «φύση» του στελέχους. Πραγματικά ποιο κράτος, ποιος πολιτικός αρχηγός, ποια συνείδηση θα συναινούσε σε μια έμμεση μαζική δολοφονία; Κανένας και καμία!

Ο ιός «εφευρέθηκε» για να μπούμε σε καραντίνα, να χάσουμε τις δουλειές μας και κατά συνέπεια να μειωθούν οι μισθοί: Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, για ποιο λόγο οι περισσότερες κυβερνήσεις πήραν άμεσα μέτρα για να βοηθήσουν την εργασία, να ενισχύσουν την τηλεργασία και κατά συνέπεια να «σώσουν» την οικονομία;

Ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε επίτηδες για να πλουτίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες: Είναι γεγονός ότι το φάρμακο για τον ιό θα φέρει ακόμα περισσότερα χρήματα στη βιομηχανία φαρμάκων, ωστόσο η πλουσιότερη βιομηχανία στον πλανήτη δεν έχει ανάγκη για περισσότερα χρήματα. Είναι γεγονός ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι πλέον «εθισμένος» στην κατανάλωση χαπιών. Το εμβόλιο θα έφερνε τα μετρητά στα ταμεία;  

Η πανδημία έγινε για να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος των λαών και να επικρατήσει το «τέρας» του Διαδικτύου: Ούτως ή άλλως εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες όλος ο πλανήτης είναι ηλεκτρονικά «φακελωμένος», τι θα άλλαζε;

Οι Κινέζοι έβγαλαν τον ιό για να εξοντώσουν τους Δυτικούς και να κυριαρχήσουν στον πλανήτη: Άποψη που ξεπερνάει ακόμα και τα όρια επιστημονικής φαντασίας του Χόλιγουντ! Τέτοιες θεωρίες είχαμε να ακούσουμε από την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου».

Είναι ο Covid-19 ανθρώπινο κατασκεύασμα;

Αυτός που έβγαλε τον ιό έχει στο συρτάρι του και το αντίδοτο: Ότι δηλαδή ο τάδε Κινέζος επιστήμονας «αμόλησε» τον ιό έχοντας στο συρτάρι του την ένεση με το εμβόλιο και μετά… χάιδεψε μια γάτα, γελώντας σατανικά που το σχέδιό του στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δεύτερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας που απομακρύνει το λογικό από το παράλογο!

Τα ΜΜΕ τρομοκρατούν τον κόσμο, για την ακρίβεια… «εσείς οι δημοσιογράφοι!»: Ένα… δριμύ κατηγορώ σε κάθε μεγάλο γεγονός που απασχολεί την κοινή γνώμη. Εδώ ίσως υπάρχει μια δόση αλήθειας, ωστόσο πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτή η σχέση ανάμεσα στα ΜΜΕ και το κοινό είναι αμφίδρομη! Σκεφτείτε τα media μιας χώρας που περνούν την πανδημία… στα μαλακά, πόσο θα θύμιζαν την Τουρκία του Ερντογάν στις πρώτες ημέρες του κορωνοϊού. 

Όπως και να έχει, όποια από τις παραπάνω απόψεις κι αν ισχύουν -ελπίζω καμία!- γεγονός είναι ότι ο κορωνοϊος αντιμετωπίζεται μόνο με υπομονή, νοητική διαύγεια και -κυρίως- ψυχραιμία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top