Λεφτά με ουρά…

Φωτογραφια αρθρογραφου

Η Choupette είναι εστέτ

Μόνο ως αστείο, ως κάποιου είδους εκκεντρικότητα, ίσως και «χάσιμο» στο μυαλό ενός 85άχρονου, θα μπορούσε κανείς να εκλάβει την είδηση ότι κάποιος αφήνει την -πολλών μηδενικών- περιουσία του στο αγαπημένο του κατοικίδιο.

Θυμίζει όλες αυτές τις ιστορίες τρέλας που κατά καιρούς κατακλύζουν το διαδίκτυο, ενίοτε το «ρίχνουν» κιόλας, όπου η τάδε κυρία από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ παντρεύεται τον εαυτό της, ο δείνα κύριος από τη Βρετανία έχει σχέση με μια κούκλα βιτρίνας, ενώ μία πλούσια βαρόνη αφήνει τα ανεκτίμητης αξίας διαμάντια της στον σκύλο της.

Κάπως έτσι, από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης που έγινε γνωστό ότι ο μετρ της υψηλής Ραπτικής, Karl Lagerfeld, έφυγε από τη ζωή, η Choupette, η διάσημη γάτα Βιρμανίας που λάτρευε ίσως περισσότερο κι από τη μόδα, φημολογείται ως η μοναδική κληρονόμος της περιουσίας 200 εκατομμυρίων ευρώ που άφησε πίσω του. 

Παρότι το ποιος τελικά θα πάρει την τεράστια κληρονομιά αποτελεί ένα -όπως λέμε κι εμείς εδώ στα δημοσιογραφικά γραφεία- σωστό θρίλερ, φαίνεται πως η Choupette, που απολαμβάνει τη γατοτροφή της σε ασημένια μπολάκια, έχει προσωπικό bodyguard και δύο -παρακαλώ- κυρίες να την προσέχουν, ακόμα κι αν δεν πάρει τα λεφτά του «μπαμπά» της, έχει το δικό της κομπόδεμα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, που «δούλεψε» να αποκτήσει ως το απόλυτα προβεβλημένο κατοικίδιο του Lagerfeld!

Την είχε παντού μαζί του, την έχουμε δει σε δεκάδες ενσταντανέ, ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μεγάλο κομμάτι της δουλειάς του. Την είχε κυριολεκτικά σαν παιδί του κι εδώ εγείρεται ένα άλλο θέμα –κι ας αντιδρούν σε αυτό οι φιλοζωικές οργανώσεις- αυτό της σχέσης συγγενούς που αποκτούμε με τα κατοικίδια μας και τις «ανθρώπινες» διαστάσεις που δίνουμε σε αυτά. Είναι γεγονός ότι μπορούμε να επιλέξουμε και να φτιάξουμε τη δική μας οικογένεια, όχι όμως όταν αυτή αποτελείται από τετράποδα, χνουδωτά, αγαπησιάρικα πλάσματα, γιατί πολύ απλά δε μας συνδέει το ίδιο DNA!

Εκεί που νόμιζα ότι η δήλωση «το παιδί μου» ήταν τραβηγμένη για κάθε περήφανο ιδιοκτήτη κατοικίδιου, ήρθε η φωτογραφία της Choupette στο Instagram με μαύρο βέλο, «δηλώνοντας» συντετριμμένη με το κακό που τη βρήκε, να ξεπεράσει τα όρια του σουρεαλισμού.

Απλή χαριτωμενιά ή διεστραμμένη σκέψη εκμετάλλευσης ενός ζώου; Τουλάχιστον, οι υπόλοιποι εκμεταλλευόμαστε μόνο την αγάπη που -νομίζουμε ότι- μας επιστρέφουν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top