Η «έξοδος» είναι μια διέξοδος

Φωτογραφια αρθρογραφου

"Απο την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα και μετά ψάχνω να βρω τα θετικά."

Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και  βλέπω πάντα το ποτήρι μισογεμάτο. Αναζητώ σε κάθε εξέλιξη  την άλλη πλευρά του νομίσματος και τις πιθανές ευκαιρίες και δυνατότητες που  μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον μετά από κάθε,  γεγονός όσο αρνητικό κι αν είναι.

Ψάχνω τα θετικά στο να βγούμε στις αγορές με υψηλά επιτόκια, με κλυδωνισμούς στο Νότο , χωρίς στήριξη και με μια αναιμική ανάπτυξη. Δυσκολεύομαι να τα βρώ. Έρχονται τώρα και τα προαπαιτρούμενα που κόβουν δυο τρείς συντάξεις και το αφορολόγητο , έρχεται και η Μέρκελ και οι χριστιανοκοινωνιστές που  αλλάζουν γνώμη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ και την απορρίπτουν για να μην μειώσουν το χρέος της Ελλάδας. Τα χάδια στην Μέρκελ δεν πιάνουν τόπο. Ακόμα ψάχνω τα θετικά.

Προσπαθώ να βρω πιθανά οφέλη, όπως την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και της πολιτικής σταθερότητας, από μια ενδεχόμενη συμφωνία στο Σκοπιανό κι έρχονται οι κυβερνητικοί να επιβεβαιώσουν ότι αναγνωρίζουν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Δηλαδή νομιμοποίηση της πλαστογράφησης της ιστορίας και του αλυτρωτισμού. Ούτε στον Ζάεφ τα χάδια πιάνουν τόπο.

Εδώ τα θετικά θα τα ψάχνουμε πολλά χρόνια αν υπάρξει τέτοια συμφωνία.

Απο την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα και μετά ψάχνω να βρω τα θετικά.

Πιάσανε τα δυο παλικάρια στον Έβρο και τα φυλάκισαν παράνομα, εμβόλισαν δυο πλοία, βρίζουν και απειλούν κάθε τρείς και λίγο. Σχεδόν απειλούν με πόλεμο.

Τα χάδια στον Ερντογάν μάλλον τον έχουν αποθρασύνει.

Φοβάμαι ότι τα θετικά θα είναι πιο δυσεύρετα  μετά τις τουρκικές εκλογές όταν θα σκάσει η τουρκική οικονομία κι ο Ερντογάν για να καλύψει την εσωτερική καταστροφή θα στραφεί πάλι στο γνωστό τροπάριο εναντίον της χώρας μας.

Λέω δε μπορεί, έστω κάποιο, σε κάποιο τομέα, θα υπάρχουν θετικά. Και στρέφομαι στην ασφάλεια. Αλλα εδώ δε δυσκολεύομαι ακόμη περισσότερο. Το τελευταίο ντου του Ρουβίκωνα στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη ( ή του Ρουβίκωνα;) μου έκοψαν τη φόρα.

Σίγουρα μια καθαρή έξοδος από αυτά τα προβλήματα  θα ήταν λυτρωτική.. Θα ήταν μια διέξοδος. .Και αυτή η διέξοδος δε μπορεί να δοθεί από εκείνους που γιγαντώνουν τα προβλήματα και τα κρύβουν κάτω από επικοινωνιακά κόλπα και ψέματα.

Πολύ φοβάμαι ότι μόνο η δική τους καθαρή έξοδος συνιστά ουσιαστική διέξοδο για τη χώρα, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top