Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία έγιναν δεκτοί το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και τη σύζυγό του.

Το ελληνικό προεδρικό ζεύγος υπέγραψε στο βιβλίο του επισκεπτών υπέρ της συνεργασίας των δύο λαών και ευχαρίστησαν τον κ. Σταϊνμάγερ για την επίσημη πρόσκληση.

 Ενδεικτικό του εξαιρετικού κλίματος μεταξύ των δύο Προέδρων είναι ότι η κατ' ιδίαν συνάντηση έγινε  στο πλαίσιο περιπάτου στους κήπους του γερμανικού προεδρικού μεγάρου!

 Στην επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας συνοδεύει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο κ. Παυλόπουλος, όπως ήδη έχει γράψει το star.gr, απηύθυνε έκκληση μέσω της Die Welt  στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «να μην αφήσει τις Γερμανικές εκλογές να επηρεάσουν την απόφασή του» για την ελάφρυνση χρέους, καθώς «αφορά κάτι μεγαλύτερο, αφορά την Ευρώπη», ενώ επικαλέσθηκε την  συνεργασία τους το διάστημα που ήταν και οι δύο υπουργοί Εσωτερικών.      

Tags: