Σταθάκης: Κατ’ αρχήν συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της 22ας Μαΐου

«Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο» υποστήριξε

Σταθάκης: Κατ’ αρχήν συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της 22ας Μαΐου

«Πιστεύω ότι στο Eurogroup της 22ας Μαΐου θα έχουμε μία κατ' αρχήν συμφωνία για το χρέος, που θα προσδιορίζει με σχετική σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα εφαρμοστούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος» ανέφερε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην επίσημη ανοικτή συνεδρίαση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ).

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση ανοίγει τον δρόμο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας  και χαρακτήρισε «πολύ θετικό»  ότι «το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο», ενώ οι παρεμβάσεις για μετά το 2018 θα εξισορροπηθούν από ένα σημαντικό πακέτο αντιμέτρων.

 Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην αποκλιμάκωση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, η οποία κατά τον ίδιο αποδεικνύει  ότι οι επενδυτές προεξοφλούν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το χρέος.

«Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το χρέος, λογικά, θα υπάρξει νέα αποκλιμάκωση και σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω από το 5%. Προφανώς, σε αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλει και η ένταξη των ελληνικών τίτλων στο πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ. Στη βάση αυτή, θα είναι πλέον εφικτή η επιστροφή του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος  ανέφερε στον Σκάι ότι  «ο υπουργός  Οικονομικών φτιάχνει για το 2018 ένα προϋπολογισμό με 3,5% πλεόνασμα. Την μια χρόνιά, το 2018,  κάνει ανακατανομή των δαπανών την άλλη ανακατανομή των εσόδων αφήνοντας ατόφιο το 3,5%». Πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης για το ίδιο ζήτημα: «Αυτά που ακούω από την αντιπολίτευση για 4,5% + 2%  κλπ είναι άνευ αντικειμένου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top