Βενιζέλος: Λύση είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η συμπόρευση μαζί του

Αντίθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος:  Λύση είναι  να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η συμπόρευση μαζί του

Αντίθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ  με το ΠΑΣΟΚ  εμφανίστηκε ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του χθες το βράδυ σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για τον λαϊκισμό και τον λατινοαμερικάνικο ποπουλισμό (λαϊκισμό).

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσέγγισης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος ανέφερε:

«Διαφωνώ απολύτως. Θεωρώ ότι το επείγον ζήτημα για τη χώρα είναι να οδηγηθεί σε εκλογές και να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα να αποκτήσει μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας όλων των πραγματικά ευρωπαϊκών και των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων».

Ο κ.  Βενιζέλος διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει  να κληθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά δεν μπορεί να παρεμποδίσει τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν αρνηθεί, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.   «Έχω πει ότι ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει, όπως τον είχαμε καλέσει να μετάσχει και το 2012. Δεν μπορεί όμως αρνούμενος να καθοδηγήσει ή να παρεμποδίσει τις εξελίξεις. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση που να έχει στρατηγική».

Σχετικά με την αξιολόγηση, υποστήριξε ότι  ο κ. Αλέξης Τσίπρας κάνει ένα ακόμη λάθος να πιστεύει πως θα ωφεληθεί περιμένοντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.

Ο πρώην  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμα ότι « μετατρέπεται η διάχυση του εθνολαϊκισμού σε πολιτικό σχέδιο» το οποίο χαρακτήρισε «σχέδιο Φρανκενστάιν».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top