Μαύρα σύννεφα πάλι πάνω από την Ελλάδα λόγω του αδιεξόδου στην αξιολόγηση

Ξεκινούν την Πέμπτη τα κρίσιμα ραντεβού στις Βρυξέλλες

Μαύρα σύννεφα πάλι πάνω από την Ελλάδα λόγω του αδιεξόδου στην αξιολόγηση

Βελκουλέσκου από το ΔΝΤ, Κοστέλο από την Κομισιόν και Τζιαμαρόλι από τον ESM συναντώνται αύριο με τον Γιώργο Χουλιαράκη στο περιθώριο του κρίσιμου Euro Working Group για την Ελλάδα. Στόχος να βρεθεί λύση την ύστατη στιγμή και να μην χαθεί το ορόσημο της επίτευξης μια πρώτης συμφωνίας έως το Eurogroup της 20ης Φεβρoυαρίου.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στις βαλίτσες του συμβιβαστική πρόταση   με μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 7.200 ευρώ ώστε να κλείσει το κενό ου 2018 και να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Σε συνεργασία με την Κομισιόν και τον Ζ. Κ. Γιούνκερ η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τη συζήτηση για το βαρύ πακέτο του ΔΝΤ αργότερα, ρισκάροντας να αφήσει στο συρτάρι την ποσοτική χαλάρωση. Το θέμα είναι τι θα πει ο Σόιμπλε ο οποίος βρήκε και άλλο σύμμαχο στο πρόσωπο του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος  δήλωσε σήμερα:  «Η πλειοψηφία στο ολλανδικό κοινοβούλιο είναι πολύ σαφής, ότι αν το ΔΝΤ δεν θα λάβει μέρος ή θα αποσυρθεί, τότε η στήριξη στο πρόγραμμα θα χαθεί»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε στο Ταμείο κατηγορώντας το ότι είναι υπερβολικά απαισιόδοξο στις προβλέψεις του και ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιεί για το αφορολόγητο είναι λανθασμένα. Και ο Γιάννης Στουρνάρας ασκεί κριτική στο Ταμείο απορρίπτοντας τη θέση του για πιθανότητα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και χρεώνοντας λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα την περίοδο 2012-2014.

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση έχει αρχίσει και πάλι να φέρνει μαύρα σύννεφα στο διεθνή τύπο για την Ελλάδα, όπως με το δημοσίευμα  του  Ρόιτερς, που  γράφει σήμερα ότι οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα και φοβούνται ένα ατύχημα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top