ΚΑΡΦΙΑ από Χρυσόγονο: «Δύο χρόνια έχω να δω τον Πρωθυπουργό- Προφανώς ενημερώνεται από τον Καρανίκα»

Πόλεμος μεταξύ του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα- Απάντηση από Μαξίμου

ΚΑΡΦΙΑ από Χρυσόγονο: «Δύο χρόνια έχω να δω τον Πρωθυπουργό- Προφανώς ενημερώνεται από τον Καρανίκα»

«Καρφί» ότι έχει να δει τον Πρωθυπουργό περίπου δύο χρόνια, εκτόξευσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς αν θα δει τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, μιας που είναι στη συμπρωτεύουσα σήμερα, ο ευρωβουλευτής απάντησε: «Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Δυο χρόνια έχω να δω τον Πρωθυπουργό, από τον Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε κατ’ ίδιαν τον έχω δει» είπε αρχικά ο κ.Χρυσόγονος και πρόσθεσε: «Προφανώς ενημερώνεται επαρκώς για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το υπόλοιπο επιτελείο του Μαξίμου».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι τα όσα λέει δημόσια, ενοχλούν, ο ίδιος απάντησε: «αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι… Από εκεί και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως κακό σενάριο τις πρόωρες εκλογές, τονίζοντας πως «επαγγελία της κυβέρνησης ήταν να εφαρμόσει με τον λιγότερο επαχθή τρόπο μια οδυνηρή συμφωνία και αυτό πρέπει να κάνει, με έξοδο στις αγορές το καλοκαίρι του 2018 για να μην ζητεί δανεισμό από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης».

Αυτή την εντολή για να την διεκπεραιώσει ο κ. Τσίπρας, συνέχισε, πρέπει να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ένα μέρος του οποίου δεν εξαρτιόταν από τους δανειστές ... «Αν το υλοποιήσει, οι δανειστές θα μετριάσουν τις παράλογες, κατά τα άλλα, απαιτήσεις τους».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκε με την κυβέρνηση και στο θέμα του κ. Σόιμπλε, λέγοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και οι σκληροί των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας δεν έχουν πρόβλημα με το αν κυβερνούν την Ελλάδα αριστεροί ή δεξιοί, αλλά στόχος τους είναι να εκφοβίσουν μέσω της Ελλάδας την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία που είναι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης. Για αυτό άφησαν να πέσει ο Σαμαράς και στηρίζουν την Πορτογαλία.

«Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, αν δεν επανέλθουμε στις αγορές το καλοκαίρι, τέταρτος διακανονισμός δεν πρόκειται να υπάρξει και συνεπώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα» προειδοποίησε.

Ο Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια βήματα για την καταστολή του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, αλλά είναι ανεπαρκή.

Απάντηση από Μαξίμου

Άμεση ήταν η απάντηση από το Μαξίμου, στην οποία υπονοήθηκε ότι οι δηλώσεις που έχει κάνει δημόσια κατά καιρούς ο ευρωβουλευτής και η διαφοροποιημένη στάση που έχει κρατήσει από την κυβέρνηση, είναι αυτά που έφεραν τη δυσαρέσκεια.

«Κατανοούμε την αγωνία του, αλλά ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνομιλητές του και όχι κατ' ανάγκην από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών» δήλωσαν κυβερνητικές πηγές. 

 

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top