Νέα δημοσκόπηση: Οι 6 στους 10 πολίτες «βλέπουν» πρόωρες εκλογές

Οι Έλληνες υποδέχονται το νέο έτος με μεγάλη απογοήτευση και απαισιοδοξία

Νέα δημοσκόπηση: Οι 6 στους 10 πολίτες «βλέπουν» πρόωρες εκλογές

Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017 «βλέπουν» 6 στους 10 πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση της ΜRB. Παράλληλα, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» που δημοσιεύει η Real News, οι Έλληνες υποδέχονται το νέο έτος με μεγάλη απογοήτευση και απαισιοδοξία και με πολύ χαμηλές προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στη χώρα είναι πολύ πιθανό, εξαιτίας σύγκρουσης με τους δανειστές και κοινωνικής αναταραχής.

Σε ερώτηση σχετικά με τα συναισθήματα του κόσμου ενόψει της νέας χρονιάς, η δυσαρέσκεια είναι εμφανής και συντριπτική. Το 93,3% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητικά συναισθήματα και πιο συγκεκριμένα, «Ανησυχία» το 63,1%, «Φόβο» το 47,9%, «Οργή» το 29,7% και «Ντροπή» το 24,3%.

Μάλιστα η απαισιοδοξία γίνεται εμφανής και από το ότι περίπου 8 στους 10 (ποσοστό 77%) πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα ζωής τους και το 2017.

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα, η αγωνία των πολιτών χτυπάει «κόκκινο», καθώς το 61,7% φοβάται ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Τέλος, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα τους εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top