Παπανάτσιου: Μπορεί να ανοίξει και σήμερα το TAXIS για το επίδομα πετρελαίου

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για τα τέλη κυκλοφορίας

Παπανάτσιου: Μπορεί να ανοίξει και σήμερα το TAXIS για το επίδομα πετρελαίου

«Θέμα ωρών» είναι να ανοίξει η εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή δηλώσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης, υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016... και σήμερα 19 Δεκεμβρίου, ακόμα το σύστημα δεν είναι σε λειτουργία. 

Προχωρώντας σε διευκρινήσεις τόνισε ότι όσοι κάνουν τώρα αίτηση θα πάρουν τα χρήματα μέσα στον Ιανουάριο. Σε αντίθετη περίπτωση όσοι υποβάλλουν αίτηση από το νέο έτος θα λάβουν το επίδομα έως τις 30 Ιουνίου.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι υπήρξε πρόβλημα με ορισμένες περιοχές και υποσχέθηκε ότι του χρόνου το σύστημα θα είναι δικαιότερο.

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ισχύσει και φέτος η τμηματική πληρωμή τους, αφού είναι στα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για τη ρύθμιση που ίσχυσε φέτος για άρση της ακινησίας με πληρωμή:

-2 μηνών για κυκλοφορία του οχήματος για ένα μήνα (καταβολή των 2/12 των τελών)

-4 μηνών για κυκλοφορία του οχήματος για 3 μήνες (καταβολή των 4/12 των τελών)

-9 μηνών για κυκλοφορία του οχήματος για το υπόλοιπο του έτους από το πεντάμηνο και μετά (9/12 των τελών ).

Τέλος, η υφυπουργός ανέφερε ότι "κόκκινη γραμμή" αποτελεί για την κυβέρνηση να μη μειωθεί το αφορολόγητοστο και πως για το χτίσιμο του εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσμετρώνται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού και του νερού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top