Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων και αστυνομίας στο Μεξικό – 11 νεκροί

30 μέλη της κοινότητας Guerrero τέθηκαν υπό κράτηση

Άγριες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Guerrero (μια από τις πιο προβληματικές περιοχές στο Μεξικό) μεταξύ ενόπλων, των «αυτόκλητων φυλάκων» της κοινότητας αλλά και της κρατικής αστυνομίας.

Αποτέλεσμα ήταν 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένοπλοι αιφνιδίασαν τους «φύλακες της κοινότητας» κοντά στο θέρετρο του Acapulco, με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Εξ΄αυτών οι 2 ήταν από τους «αυτόκλητους φύλακες» της κοινότητας.

Στη συνέχεια, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο σημείο έφτασε η κρατική αστυνομία προκειμένου να αφοπλίσει τις τοπικές δυνάμεις της περιοχής. Τότε ήταν που ξέσπασε νέος γύρος ένοπλων συγκρούσεων, με αποτέλεσμα άλλοι 3 άνθρωποι να σκοτωθούν. Εικάζεται πως κι εκείνοι ανήκουν στους «φύλακες» της κοινότητας.

Συνολικά 30 μέλη της κοινότητας τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτα για εγκλήματα που συμπεριλαμβάνουν την ανθρωποκτονία, την κατοχή παράνομων όπλων και την κατοχή ναρκωτικών.

Να σημειώσουμε ότι η κοινότητα του Guerrero είναι μια από τις πιο βίαιες, και θεωρείται το «άντρο» της μαριχουάνας, του όπιου και των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών.

Είναι επίσης το μέρος όπου 43 δάσκαλοι και μαθητές κολεγίου εξαφανίστηκαν το 2014. Ακόμα και σήμερα παραμένουν αγνοούμενοι.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top