O Κιμ Γιονγκ Ουν «απαντά» στις αινιγματικές δηλώσεις Τραμπ: «Ισχυρό μέσο αποτροπής το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας»

«Εγγυάται την κυριαρχία της χώρας μας από τις απειλές των ΗΠΑ»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε το πυρηνικό του πρόγραμμα ως «ισχυρό μέσο αποτροπής» το οποίο «εγγυάται την κυριαρχία και το πεπρωμένο» της χώρας του, «από τις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ», σύμφωνα με σημερινή αναφορά των κρατικών ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.

Όπως θα δείτε και στο video, η κρατική και απολύτως ελεγχόμενη τηλεόρας της Βόρειας Κορέας (KRT), έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ηγέτη της χώρας, κατά την διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους της εργατικής παράταξης, λίγο πριν την 72η επέτειο της ίδρυσης της, που είναι στις 10 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε και… προαγωγή στην 28χρονη αδελφή του, την Κιμ Γιο-γιονγκ, στο ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων της χώρας.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η δήλωση του Κιμ Γιονγκ Ουν για το πυρηνικό πρόγραμμα του, έγινε λίγες ώρες μετά από την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που υποστήριξε ότι:

«Οι πρόεδροι και οι κυβερνήσεις τους συνομιλούσαν με τη Βόρεια Κορέα για 25 χρόνια, συμφωνίες συνάφθηκαν και τεράστια χρηματικά ποσά δόθηκαν. Ένα μόνο πράγμα θα δουλέψει» στην επίλυση του προβλήματος με την διεθνώς απομονωμένη χώρα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ξεκαθάρισε σε τι ακριβώς αναφέρθηκε, ενώ τα σχόλια του φαίνεται ότι υπονοούν ότι σκέφτεται την χρήση στρατιωτικών μέσων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top