Απίστευτο! 9.000 επιβάτες είδαν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται γιατί 200 πιλότoι της Air Berlin «κόλλησαν» ξαφνικά την ίδια ασθένεια

Ένα ακόμη πλήγμα για τη χρεοκοπημένη εταιρεια

 200 πιλότoι της Air Berlin «κόλλησαν» την ίδια ασθένεια

H αεροπορική εταιρεία Air  Berlin ανακοίνωσε σήμερα τη ματαίωση περίπου 100 πτήσεων, καθώς μεγάλος αριθμός των πιλότων της δήλωσε ασθένεια. Το γεγονός αυτό είναι ακόμη μια δυσάρεστη εξέλιξη για την εταιρεία, η οποία έχει χρεοκοπήσει. Η εξέλιξη αυτή που απειλεί την ύπαρξή της και μειώνει τις πιθανότητες να διασωθούν θέσεις εργασίας καθώς αναζητά επενδυτές για μέρος των δραστηριοτήτων της.

Η Air Berlin είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας. Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον περασμένο μήνα αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways, αποφάσισε να σταματήσει την οικονομική της  στήριξη ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας.

Σύμφωνα με το Reuters,  ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Όλιβερ Ίφερτ δήλωσε με σημείωμα προς το προσωπικό: «Καμία εταιρία δεν θα μπορούσε πιθανόν να είναι σε χειρότερη θέση από την Air Berlin σήμερα».

«Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια σταθερή λειτουργία. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να φέρουμε τις συνομιλίες με τους επενδυτές σε μια επιτυχημένη κατάληξη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εταιρία, περίπου 200 πιλότοι, κυρίως κυβερνήτες, δήλωσαν ασθένεια.Το παράδοξο είναι ότι  το συνδικάτο Vereinigung Cockpit ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι εξεπλάγη από τις απουσίες διότι δεν είχε ζητήσει από τα μέλη της να δηλώσουν ασθένεια.

Η εταιρεία ενημερώνει και μέσω της  ιστοσελίδας της την ακύρωση πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια, όπως το Tegel του Βερολίνου, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και της Κολονίας. Οι ακυρώσεις επηρέασαν περίπου 9.000 επιβάτες, με την εταιρία να τους ζητά μέσω του Facebook να μην μεταβαίνουν στα αεροδρόμια και να αναμένουν οδηγίες.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η απόφαση μπορεί να παρθεί πιθανώς ακόμα και στις 21 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top