«ΟΜΗΡΟΣ» των Γκρίζων Λύκων ο χαλίφης Ερντογάν

Πώς θα επηρρεαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Όμηρος  των Γκρίζων Λύκων και του κόμματος Εθνικό Κίνημα είναι πλέον ο πρόεδρος Ερντογάν. Συμμάχησαν με τον Σουλτάνο  υπέρ του ναι και πήραν ανταλλάγματα. Τώρα είναι έτοιμοι να  προσπαθήσουν να κάνουν πράξη το  όνειρό τους  το μεγάλο Τουράν, μια ενιαία Τουρκία από την Μογγολία ως και την Νοτιοανατολή Ευρώπη.

Το εθνικιστικό μόρφωμα των Γκρίζων Λύκων  ορκίζεται πίστη στον παντουρκισμό και θέλει να ενώσει όλους τους Τούρκους Μουσουλμάνους.

Επισήμως οι Γκρίζοι Λύκοι είναι η νεολαία του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση με πλούσια δράση. Κατηγορούνται για δολοφονίες και επιθέσεις για περισσότερα από 50 χρόνια.

Στο δημοψήφισμα οι Γκρίζοι Λύκοι αφήσαν την υπογραφή τους στην κάλπη.  Ένα μέλος τους ψήφισε κάνοντας το χαρακτηρισμό σήμα της ακροδεξιάς οργάνωσης. Ορισμένοι διπλά στο ναι έγραφαν «Πρόεδρε είναι καιρός να στείλεις στην Ευρώπη ένα μήνυμα».

Μέλος των Γκρίζων Λύκων μάλιστα αναφέρει «Ψηφίζουμε ναι και κόβουμε την είσοδο στους σταυροφόρους», εννοώντας τους Χριστιανούς. Eπίσης Γκρίζος Λύκος ψήφισε ναι, βάζοντας πάνω στο ψηφοδέλτιο σφαίρες και το σήμα της αστυνομίας.

Οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν. Ο Ερντογάν τους  μετέτρεψε από παραστρατιωτικούς σε πολιτικό παράγοντα. Απομένει να δούμε ποια θα είναι τα ανταλλάγματα που έχουν πάρει οι Γκρίζοι Λύκοι και πως θα επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top