Πρώτα σέλφι με τη Μέρκελ, τώρα μήνυση στο Facebook

Σύρος πρόσφυγας μηνύει το Facebook για δυσφήμιση

Πρώτα σέλφι με τη Μέρκελ, τώρα μήνυση στο Facebook

Ο Ανας Μονταμάνι, πρόσφυγας από τη Συρία, κατάφερε να βρεθεί στη Γερμανία, αφού εγκατέλειψε την πατρίδα του, το 2015. Εκτός από ειρήνη, βρήκε και… δημοσιότητα, καθώς κατάφερε να τραβήξει σέλφι με την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προκάλεσε διαδικτυακό σάλο!

Έκτοτε, ο Μονταμάνι δηλώνει μόνιμος κάτοικος της Γερμανίας και, συγκεκριμένα, του Βερολίνου. Η σέλφι όμως άφησε το στίγμα της!

Αρχικά, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, η φωτογραφία του κυκλοφόρησε στο ίντερνετ εκ νέου, παρουσιάζοντας λανθασμένα τον Μονταμάνι ως έναν από τους τρομοκράτες.

Στη συνέχεια, κι αφού στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα ξεκαθαρίστηκαν, ένα ποστ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης πυροδότησε την κατάσταση. Στο επίμαχο ποστ, ο Σύρος παρουσιάζεται ως ένας από τους δράστες της επίθεσης κατά αστέγου στο Βερολίνο, μια επίθεση κατά την οποία οι δράστες επιχείρησαν να κάψουντο θύμα του ζωντανό.

Αφού ζήτησε τη διαγραφή της συγκεκριμένης ανάρτησης, ο Μονταμάνι αποφάσισε να μηνύσει τόσο το ίδιο το Facebook, όσο και τον χρήστη που τη δημοσίευσε, με την κατηγορία της δυσφήμισης.

Παρά το γεγονός ότι το Facebook έρχεται εξ Αμερικής, ο δικηγόρος του Μονταμάνι δηλώνει σίγουρος ότι θα κερδίσει τη δίκη, διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η σελίδα αρνήθηκε να κατεβάσει το ποστ, με τη δικαιολογία ότι δεν παραβιάζει τους κανόνες του. «Παραβιάζει, όμως, δεδομένα το γερμανικό δίκαιο», δηλώνει με στόμφο ο δικηγόρος.

«Εβαλαν φωτιά σε άστεγο. Η Μέρκελ είχε βγάλει το 2015 selfie με τον δράστη!», ήταν μία από τις λεζάντες που τη συνόδευαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από δικαστήριο του Βίρτσμπουργκ, πόλης που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top