Επεισόδια και χημικά στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι - Πέντε τραυματίες, επιτέθηκαν σε συνεργείο του ΑΝΤ1

Μετά την πορεία έγινε συναυλία - Πρώτη Ανάρτηση 18-09-2017 19:01

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκε στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας. Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος συγκεντρώθηκε η οικογένειά του, μαζί με αντιρατσιστικά σωματεία. Από εκεί, ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της Δραπετσώνας και θα καταλήξουν στο Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 20.00 έγινε συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις μνήμης αμαυρώθηκαν από τα επεισόδια! Η ένταση ξεκίνησε περιμετρικά του χώρου, όπου διεξήχθη η συναυλία, στο Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ωστόσο και το κέντρο της Δραπετσώνας, όπου υπάρχουν και πέντε τραυματίες. Οι δυο είναι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τα επεισόδια έπεσαν θύματα επίθεσης από τους κουκουλοφόρους.

Όμως έγινε επίθεση αγνώστων και στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ηχολήπτη Θωμά Μελέτη, τον οποίο μετέφερε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Επίσης πέτρα στο κεφάλι χτύπησε τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη, ο οποίος μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο, ενώ πιο ελαφρά τραυματίας είναι ο οπερατέρ. 

Συγκεκριμένα οι αντιεξουσιαστές έστηναν οδοφράγματα και πετούσαν μολότοφ στα στενά, μεταξύ των οποίων και σε αυτά που είναι οι εργατικές κατοικίες.

Ωστόσο οι κουκουλοφόροι όπως φαίνεται δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς εισέβαλαν σε μια καφετέρια της περιοχής, και αφού διέλυσαν τα πάντα έκαναν «πλιάτσικο» παίρνοντας ότι είχε η ταμειακή μηχανή αλλά και άλλα αντικείμενα. Στην περιοχή έσπευσε και η πυροσβεστική καθώς υπήρχαν πολλές φωτιές σε κάδους.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα. Στο τέλος της πορείας ήταν οι ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ λίγο αργότερα έπεσαν χημικά και μολότοφ, ενώ άγνωστοι έσπασαν τζαμαρία κτιρίου δημόσιας υπηρεσίας. 

 

 

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα αναφέρει ότι «σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Υπενθυμίζουμε ότι, μετά από μόλις 4 χρόνια από τη δολοφονία του νεαρού Παύλου, ο καθ' ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.  

«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, οι γειτονιές του Παύλου, πόλεις προσφυγικές και με μεγάλη ιστορία αντιφασιστικών αγώνων και εργατικών διεκδικήσεων, οφείλουν και θα δώσουν πρώτες το σύνθημα ενάντια στην ατιμωρησία, τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό. Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε, γιατί τώρα πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους δολοφόνους και νοσταλγούς του ναζισμού» δήλωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top