Αυτοψία Star: Χωματερή μπάζων ο Υμηττός-Μπορούν ανά πάσα στιγμή να πιάσουν φωτιά

Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί

Οι μνήμες είναι νωπές από την τελευταία φωτιά στον Υμηττό που είχε κάψει σπίτια, καταστήματα, δένδρα και θαμνώδεις εκτάσεις. Τότε είχε ξεκινήσει σύμφωνα με τις καταγγελίες  από μελίσσια σαν κι αυτά που βρήκαμε μαζί με εύφλεκτα υλικά  κοντά στο σημείο της καταστροφής.

Οι σημερινές εικόνες που κατέγραψε ο Βαγγέλης Γκούμας με την κάμερα του Star (όχι σε δύσβατα μέρη του Υμηττού αλλά κοντά στα σπίτια και σε κεντρικούς δρόμους), μας προκάλεσαν θλίψη στην αρχή και στη συνέχεια αγανάκτηση.

Πετάμενα ελαστικά αυτοκίνητων, πλαστικές σακούλες, μπάζα,ξύλα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, είναι διάσπαρτα παντού όπου και να κοιτάξαμε.

Οι πυροσβέστες που κάνουν καθημερινά περιπολίες στην περιοχή προσεύχονται να μην πιάσει φωτιά όχι μόνο από έναν ασυνείδητο που θα πετάξει ένα τσιγάρο ή από εμπρησμό αλλά από τα σκουπίδια.

Τα περισσότερα προβλήματα με πεταμένα σκουπίδια τα εντοπίσαμε περιμετρικά και σε απόσταση πολλών μέτρων από τον χώρο μεταφοράς απορριμμάτων του δήμου Βύρωνα.

Εκεί βρήκαμε μέχρι και σκραπς τρακαρισμένων αυτοκίνητων που αποτελούν ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά.

Μιλώντας στο Star, ο Γιάννης Μαυρίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Βύρωνα, δήλωσε:

«Είναι σακούλες και διάφορα τέτοια πράγματα που τα παίρνει ο αέρας. Αυτά τα μαζεύουμε, και τον Σεπτέμβριο θα κάνουμε μια γενική εξόρμηση εκεί πέρα, να καθαρίσουμε σε μια ακτίνα 200-300 μέτρων».

Τον Σεπτέμβριο λοιπόν θα μαζέψουν τα σκουπίδια και μέχρι τοτέμ οι κάτοικοι θα ζουν με την αγωνία μιας νέας φωτιάς που ίσως και να οφείλεται στα σκουπίδια που είναι διάσπαρτα επαναλαμβάνουμε όχι στα βουνά  και στα..λαγκάδια του Υμηττού αλλά δίπλα στον δρόμο. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top