Δεν είναι άρρωστος! Το προφίλ του παιδοκτόνου που ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕ με τα ίδια του τα χέρια την 6χρονη Στέλλα

Τι είπε στο star.gr ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας-Πρώτη ανάρτηση: 28-04-2017 13:09

Οι ομοιότητες ανάμεσα στο δολοφόνο Άννυ και της Στέλλας

Το ψυχολογικό προφίλ του 61χρονου παιδοκτόνου της μικρής Στυλιανής Εικοσπεντάκη στην Αγία Βαρβάρα επιχείρησε να σκιαγραφήσει το star.gr και αναζήτησε γι’ αυτό την βοήθεια του γνωστού ψυχιάτρου, Δ. Σούρα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος αρχικά δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού του στην αστυνομία, αναγκάστηκε να ομολογήσει τη δολοφονία του ίδιου του σπλάχνου του όταν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά εντόπισαν το άψυχο κορμάκι της 6χρονης Στέλλας πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων λίγο πιο κάτω από το σπίτι της οικογένειας.

Ο παιδοκτόνος τότε ισχυρίστηκε ότι πάσχει από κατάθλιψη και παίρνει βαριά φαρμακευτική αγωγή, κάτι που ο κ. Σούρας όμως, μιλώντας στο star.gr, αμφισβητεί.

(Ο κ. Δ. Σούρας)

«Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να κάνουμε ένα ψυχολογικό προφίλ γιατί δεν έχουμε πάρα πολλά στοιχεία. Το γεγονός όμως ότι ένας άνθρωπος προσπάθησε να μπλέξει την αστυνομία, δημιουργώντας δικαιολογίες και λέγοντας πράγματα απίθανα πάει να πει ότι δεν είναι άρρωστος», είπε ο κ. Σούρας και συνέχισε:

«Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε δείχνουν ότι δεν είναι άρρωστος, γιατί ο άρρωστος δεν συμπεριφέρεται έτσι. Από την πρώτη στιγμή που του μιλάς καταλαβαίνεις ότι κάτι τρέχει, αν εκείνος δεν έχει ήδη ομολογήσει πριν ακόμα ερωτηθεί. Εκτιμώ, αν και δεν τον έχω εξετάσει, ότι δεν πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια, εκτός αν είναι βαρύτατα διαταραγμένος στην προσωπικότητά του».

Ο κ. Σούρας τόνισε ακόμα ότι η υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανής και δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα.

«Ο τρόπος που έδρασε, ότι δηλαδή σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια το παιδί του δεν έχει συμβεί ξανά στη χώρα μας. Εκτός αν εξαιρέσουμε την υπόθεση της μικρής Άννυ. Είναι πρωτάκουστο αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Αυτό δεν το κάνεις ούτε σε ένα ψόφιο ζώο που βρίσκεις στο δρόμο», είπε.

Επεσήμανε βεβαίως ότι πρέπει να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για το χαρακτήρα του παιδοκτόνου, ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, όμως τόνισε ότι με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχουν κοινά στοιχεία με τον δολοφόνο της μικρής Άννυ που την κατακρεούργησε και την εξαφάνισε, ως προς την προσωπικότητα του θύτη.

«Εμένα σε μια πρώτη εκτίμηση μου… “μυρίζει” μια βαρύτατη διαταραχή της προσωπικότητας, αλλά αυτό θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες. Αν υπάρχουν ομοιότητες στις δύο υποθέσεις, εκείνη της Άννυ και αυτή εδώ με τη Στέλλα, τότε υπάρχουν ως προς την προσωπικότητα του δράστη. Ένας πατέρας όταν σκοτώνει το παιδί του ομολογεί την πράξη του. Δεν το πετάει στα σκουπίδια και μετά προσπαθεί να παραπλανήσει τις αρχές, το Χαμόγελο του Παιδιού και την κοινωνία. Ως προς αυτό μου θυμίζει πολύ τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του πατέρα της μικρής Άννυ», τόνισε.

Πάντως διευκρίνισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά κομμάτια που πρέπει να ενωθούν για σχηματιστεί όλο το παζλ της νέας αυτής οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με θύμα ένα αθώο 6χρονο αγγελούδι.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top