Παγιδευμένη αράχνη με το θύμα της σε κεχριμπάρι... 100 εκατομμυρίων χρόνων!

Πρόκειται για το μόνο γνωστό δείγμα αράχνης με το θύμα της!

Παγιδευμένη αράχνη με το θύμα της σε κεχριμπάρι... 100 εκατομμυρίων χρόνων!

​Για ένα εντυπωσιακό εύρημα μιλούν οι ερευνητές από την Ουάσινγκτον, αφού βρέθηκε κεχριμπάρι με αράχνη μαζί με το θύμα της, την ώρα της επίθεσης!

Το δείγμα κεχριμπαριού βρέθηκε στην περιοχή Χουκουάνγκ της σημερινής Μιανμάρ και χρονολογείται 100 εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν μια σταγόνα ρετσίνι έπεσε από ένα δέντρο και παγίδευσε αράχνη την ώρα που ετοιμαζόταν να απολαύσει το γεύμα της, μια μικρή σφήκα που πάλευε να απελευθερωθεί από τον ιστό της. Τα δύο έντομα έιναι σαν σε μια σκηνή κυνηγιού παγωμένη στο χρόνο και φυλακισμένη σ'ένα κεχριμπάρι!

Mέσα στο κεχριμπάρι διακρίνονται ακόμα και οι ίνες μεταξιού πάνω στις οποίες έχει κολλήσει το άτυχο έντομο, ενώ η σφήκα έχει στραμμένο το κεφάλι προς τον επίδοξο δολοφόνο της. Οι ερευνητές στην επιθεώρηση Historical Biology αναφέρουν πως πρόκειται για το μόνο γνωστό δείγμα αράχνης που "φυλακίζεται" μαζί με το θύμα της!

Οι αράχνες ��μφανίστηκαν πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, όμως το αρχαιότερο δείγμα ιστού χρονολογείται γύρω στα 130 εκατομμύρια χρόνια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top