Kοπανάκια κοτόπουλου με πατάτες baby και sauce μπάρμπεκιου

Συνταγή για κοπανάκια με πατάτες baby

Μία λαχταριστή και νόστιμη συνταγή έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας.

Kοπανάκια κοτόπουλου  με πατάτες baby και sauce μπάρμπεκιου

Λαχταριστή και νηστίσιμη τάρτα λαχανικών

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε κοπανάκια με πατάτες baby και έδειξε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία. 

Kοπανάκια κοτόπουλου  με πατάτες baby και sauce μπάρμπεκιου

Υλικά της Συνταγής 

    •    8 κοπανάκια 
    •    500 γρ. πατάτες baby 
    •    1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
    •    1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
    •    1 κ.γλ. ρίγανη
    •    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    Αλάτι, πιπέρι 

Kοπανάκια κοτόπουλου  με πατάτες baby και sauce μπάρμπεκιου
Για τη σως

    •    ½ φλ. κέτσαπ
    •    2 κ.σ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
    •    1 κ.σ. ξίδι μηλίτη
    •    1 κ.σ. Worcestershire sauce
    •    ½ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
    •    ½ κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
    •    ½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε καλά τα κοπανάκια και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πλένουμε καλά τις πατάτες baby και τις κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλες. Σ’ ένα μπολ τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τις απλώνουμε στο ίδιο ταψί με το κοτόπουλο ή σε ξεχωριστό αν δεν χωράνε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35 - 40 λεπτά μέχρι τα κοπανάκια να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Για τη σως:

Σ’ ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε την κέτσαπ, το μέλι, το ξίδι, τη Worcestershire sauce, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη και το πιπέρι καγιέν. Σιγοβράζουμε για 5 - 7 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις το κοτόπουλο βγει από τον φούρνο, το περιχύνουμε με τη σως μπάρμπεκιου ή το σερβίρουμε με τη σάλτσα στο πλάι. 

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top