Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή για λαγάνα χωρίς μαγιά

Εύκολη συνταγή για λαγάνα χωρίς μίξερ

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε! Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτική λαγάνα χωρίς μαγιά εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε ξανά.

Συνταγή για σπιτική λαγάνα: Εύκολη και γρήγορη

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σ. ξύδι
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • γλυκάνισος 
  • σουσάμι

 

Γιατί τρώμε λαγάνα και γιατί αποκαλούμε την ημέρα «Καθαρά Δευτέρα»

Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το νερό με το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ταρράζοντας μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. 
  • Ξεκινάμε το ζύμωμα με τα χέρια έως ότου σηκώσει όλο το αλεύρι και πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που δε θα κολλάει στα χέρια.
  • Πασπαλίζουμε λίγο γλυκάνισο πάνω στη ζύμη και ζυμώνουμε λίγο ακόμα μέχρι να σκορπίσει μέσα στο ζυμάρι.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, μεταφέρουμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε σε πλατύ σχήμα με το χέρι μας.
  • Τσιμπάμε εδώ και εκεί  όλη την επιφάνεια του ψωμιού με ένα πιρούνι και κάνουμε λακουβάκια με τα δάχτυλά μας.
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε τη λαγάνα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 3/4 της ώρας περίπου. Ελέγχουμε μετά τα 30' λεπτά με ένα πιρούνι τσιμπώντας το εσωτερικό της.
  • Μόλις είναι έτοιμη, βγάζουμε από το φούρνο και την μεταφέρουμε σε σχάρα!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top