Συνταγή για λαγάνα με ταχίνι: Κλασσική, απολαυστική και οικονομική

Μία εύκολη συνταγή για σπιτική λαγάνα

Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και η λαγάνα έχει την τιμητική της, εκτός από τις κλασικές συνταγές για λαγάνα μπορείτε να φτιάξετε και μία διαφορετική της εκδοχή με ταχίνι. Εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε μία σούπερ συνταγή και σας την παρουσιάζουμε.

Σπιτική λαγάνα εύκολη και γρήγορη

Εύκολες συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά

 

Υλικά για δύο μέτριες λαγάνες

400 γρ αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
200  γρ αλεύρι σκληρό
1 ½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ξερή μαγιά
6 κουταλάκια ταχίνι
Χλιαρό νερό
2-3 κουταλιές καλαμποκάλευρο
Σουσάμι και παπαρουνόσπορος για το πασπάλισμα


Εκτέλεση της Συνταγής 

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το αλάτι,  τη ζάχαρη, τη μαγιά και το ταχίνι.Ζυμώνοντας με τον γάντζο, προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα  και θα είναι λεία και ελαστική. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά τουλάχιστον ~  όσο περισσότερο ζυμωθεί η ζύμη, τόσο καλύτερο ψωμάκι θα έχουμε!

Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα  και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε την ζύμη στο ψυγείο,  σκεπασμένη με μεμβράνη, και να την αφήσουμε εκεί,  αν θέλουμε να την ψήσουμε την επόμενη μέρα.  Την επομένη την αφήνουμε για λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε την διαδικασία. Πιέζουμε την ζύμη ελαφρά με το χέρι μας να ξεφουσκώσει  και την χωρίζουμε σε 2 μέρη. Καλύπτουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα  και πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο. Δίνουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης το κλασσικό σχήμα της λαγάνας  και τις τοποθετούμε στο ταψί. Αλείφουμε καλά την επιφάνεια με νερό, 
κάνουμε με τα δάχτυλά μας βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια  και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι 
και, αν θέλουμε, παπαρουνόσπορο. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε την λαγάνα μας για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Την αποσύρουμε από τον φούρνο, την ψεκάζουμε με λίγο νεράκι και την αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά πριν την απολαύσουμε.



 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top