Eurovision: Οι 7 πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας που διεκδικούν τη διοργάνωση

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο

Δείτε τη στιγμή που οι Ουκρανοί κερδίζουν την 66η Eurovision

Επτά πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας διεκδικούν τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision της επόμενης χρονιάς, για λογαριασμό της Ουκρανίας λόγω της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το BBC την Παρασκευή 12 Αυγούστου.

Η Μεγάλη Βρετανία θα διοργανώσει τη Eurovision το 2023 αντί της Ουκρανίας

Η πόλη που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού θα επιλεγεί από το BBC σε συνεργασία με την EBU και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

Οι Kalush Orchestra με το βραβείο ανά χείρας, που λίγο μετά δημοπράτησαν για να στηρίξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία /Φωτογραφία AP Images

Οι Kalush Orchestra με το βραβείο ανά χείρας, που λίγο μετά δημοπράτησαν για να στηρίξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία /Φωτογραφία AP Images

Από τις 20 πόλεις που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να υποδεχθούν τον εμβληματικό διαγωνισμό, προκρίθηκαν αυτές του Μπέρμιγχαμ, της Γλασκώβης, του Λιντς, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, του Νιουκάσλ και του Σέφιλντ. Πόλεις όπως το Λονδίνο ή το Μπέλφαστ αποκλείστηκαν.

Eurovision 2023: Εκτός Ουκρανίας ο διαγωνισμός - Πηγαίνει στους Βρετανούς;

Η τελική απόφαση θα καθοριστεί από το ποια πόλη ή περιοχή πληροί τα συμφωνηθέντα κριτήρια, που αξιολογεί το BBC.

 

Ποια είναι τα κριτήρια


Πέρυσι αναζητούσαν μία πόλη η αρένα της οποίας μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 10.000 θεατές καθώς και ένα Κέντρο Τύπου. Επίσης, η διοργανώτρια πόλη θα πρέπει να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από ένα διεθνές αεροδρόμιο και να διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων.

Eurovision 2022: Οι Ουκρανοί βγάζουν το έπαθλό τους σε δημοπρασία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει καμία αρένα που να έχει κενό στον προγραμματισμό της ώστε να πραγματοποιηθεί εκεί ο ευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός. Πιθανότατα λοιπόν να χρειαστεί να αναβληθούν ή να ακυρωθούν άλλες συναυλίες καθώς η αρένα της Eurovision θα πρέπει να είναι διαθέσιμη στους διοργανωτές για σχεδόν οκτώ εβδομάδες μέχρι τον διαγωνισμό.

Η Kate Phillips, Διευθύντρια του BBC, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις πόλεις και τις περιοχές που υπέβαλαν προσφορές για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του επόμενου έτους. Έχουμε επτά φανταστικές πόλεις που περνάμε στον επόμενο γύρο. Συγχαρητήρια στο Μπέρμιγχαμ, τη Γλασκώβη, τη Λιντς, τη Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, τη Νιούκαστλ και το Σέφιλντ, είναι συναρπαστικό να βλέπεις ένα τέτοιο εύρος προσφορών από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top