Ζάχαρη: Πώς να τη μειώσεις - Κάνε έξυπνες αντικαταστάσεις!

Τι συμβουλεύει ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος

O Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. και Ιδρυτής του medNutrition έγραψε ένα άρθρο για το πώς να μειώσουμε τη ζάχαρη, δίνοντας συμβουλές για να το κάνουμε πιο εύκολα!

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο ζάχαρη καταναλώνετε καθημερινά και πόση από αυτή την ποσότητα χρειάζεστε πραγματικά; Ειδικά την περιόδο των Χριστουγέννων που καταναλώνουμε περισσότερα γλυκά, η κατανάλωση της αυξάνεται!

Πόση ζάχαρη περιέχουν τα φρούτα - Η ζάχαρη αυτή μετατρέπεται σε λίπος;

Η Ζάχαρη αποτελεί ένα από τα πιο φθηνά και άφθονα συστατικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αντιστοιχεί σε μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις γεύσεις, μαζί με την όξινη, την πικρή και την αλμυρή, ωστόσο η χρήση δεν περιορίζεται μόνο στην γλυκιά της γεύση.

Έχοντας έρθει σε επαφή, με περιστατικά που αντιμετώπιζαν διάφορα θέματα με την κατανάλωση άχαρης, θεώρησα σημαντικό να δημοσιεύσω το άρθρο - οδηγό μου με τίτλο "Ζάχαρη: Πως να την μειώσεις;" μαζί με το συνοδευτικό βίντεο με τίτλο "Ζάχαρη: Πως θα την μειώσεις".

Πώς θα Μειώσεις την Πρόσληψη της Ζάχαρης    

Ήρθε η στιγμή για την πράξη. Το τελευταίο βήμα για να καταφέρεις να περιορίσεις τη ζάχαρη στη διατροφή σου αποτελούν οι αλλαγές της καθημερινότητας σου! 

Κάνε Έξυπνες Αντικαταστάσεις

1. Απόφυγε τα αναψυκτικά. Αποτελούν βασική πηγή πρόσληψης ζάχαρης. Επίλεξε κάποιο ανθρακούχο νερό το οποίο μπορείς να αρωματίσεις και να δώσεις γεύση με φέτες αγγουριού, λεμονιού ή φράουλας

2. Απόφυγε τους χυμούς φρούτων του εμπορίου. Μπορεί να περιέχουν στην πραγματικότητα την ίδια ποσότητα ζάχαρης με τα αναψυκτικά! Προτίμησε ολόκληρα φρούτα ή σπιτικά smoothies αντί για έτοιμους χυμούς φρούτων.

Αυτές είναι οι τροφές που ρίχνουν το «ζάχαρο»

3. Περιόρισε την κατανάλωση καραμελών, γλυκών και ψημένων προϊόντων, όπως κέικ, μάφιν, ντόνατς κλπ τα οποία τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Προσπάθησε να φτιάξεις σπιτικά γλυκίσματα όπου θα γνωρίζεις την ποσότητα ζάχαρης που θα προσθέσεις.

4. Απόφυγε τη σοκολάτα γάλακτος. Επίλεξε μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο ή και περισσότερο η οποία έχει λιγότερη ποσότητα ζάχαρης.           

5. Απόφυγε τα φρούτα σε κονσέρβες με σιρόπι. Επίλεξε φρέσκα φρούτα.

6. Απόφυγε τα επιδόρπια γιαουρτιού με γεύσεις φρούτων ή σοκολάτας. Δημιούργησε το δικό σου, επιλέγοντας ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και προσθέτοντας το αγαπημένο σου φρούτο σε κομματάκια ή λίγο κακάο και μέλι. 

7. Απόφυγε τα πλούσια σε ζάχαρη δημητριακά πρωινού. Επίλεξε δημητριακά ολικής αλέσεως, αφού πρώτα διαβάσεις προσεκτικά την ετικέτα της συσκευασίας τους και πρόσθεσε εσύ κομματάκια φρέσκων φρούτων ή αποξηραμένων χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

8. Πρόσεξε τα τρόφιμα χαμηλά σε λίπος. Το λίπος που έχει αφαιρεθεί σε αυτά τα τρόφιμα ίσως έχει αντικατασταθεί με κάποια ποσότητα ζάχαρης. 

Πηγή: diaitologos.com

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top