Θέλετε να μειώσετε τη ζάχαρη; Δείτε μερικά tips

Μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν

Η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης διαχείρισης του βάρους μας, αλλά και του χαμηλότερου κινδύνου χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Ακολουθούν επτά έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τη ζάχαρη, χωρίς να προχωρήσετε σε μεγάλες θυσίες στην καθημερινότητά σας.

Θέλεις κάτι γλυκό; Δες μερικές light επιλογές

Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων

Δώστε μεγάλη προσοχή στις ετικέτες διατροφικών παραγόντων στα συσκευασμένα τρόφιμα. Αναζητήστε την ένδειξη του συνόλου των σακχάρων για να δείτε πόση πρόσθετη ζάχαρη περιέχει το προϊόν. Προσπαθήστε να επιλέξετε είδη με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Επιλέξτε φυσικά γλυκαντικά

Αντί για ραφιναρισμένα σάκχαρα, επιλέξτε φυσικά γλυκαντικά όπως μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή στέβια, πάντα φυσικά με μέτρο. Ενώ αυτά εξακολουθούν να περιέχουν ζάχαρη, έχουν συχνά χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με φειδώ για πρόσθετη γλυκύτητα στις συνταγές σας.

Μαγειρέψτε στο σπίτι

Η προετοιμασία των γευμάτων σας στο σπίτι σας παρέχει περισσότερο έλεγχο ως προς το καταλήγει στο φαγητό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη ή πιο υγιεινές εναλλακτικές στις συνταγές σας.

Περιορίστε τα ζαχαρούχα ποτά

Τα αναψυκτικά, οι χυμοί φρούτων, τα ισοτονικά ποτά και το ζαχαρούχο παγωμένο τσάι ενδέχεται να είναι βασικές πηγές κρυμμένης ζάχαρης στην καθημερινότητά σας. Επιλέξτε ανθρακούχο νερό, τσάι από βότανα ή ροφήματα χωρίς ζάχαρη. Εάν επιθυμείτε κάτι γλυκό, δοκιμάστε να προσθέσετε στο νερό σας φέτες φρούτων όπως οι φράουλες ή τα ακτινίδια.

Τρώτε ολόκληρα φρούτα

Αντί να καταναλώνετε χυμούς φρούτων ή σνακ με γεύση φρούτων, επιλέξτε ολόκληρα φρούτα όπως μήλα, μούρα και πορτοκάλια. Περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της λαχτάρας για ζάχαρη.

Να προσέχετε τα καρυκεύματα και τις σάλτσες

Πολλά καρυκεύματα και σάλτσες, όπως το κέτσαπ, η σάλτσα μπάρμπεκιου και οι έτοιμες σάλτσες για σαλάτες, περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα. Ελέγξτε τις ετικέτες και επιλέξτε προϊόντα με λίγη ή καθόλου προσθήκη ζάχαρης. Ακόμα καλύτερα, φτιάξτε τις δικές σας πιο υγιεινές εκδοχές στο σπίτι.

Ελέγξτε το μέγεθος της μερίδας

Ακόμη και τα υγιεινά τρόφιμα μπορούν να συμβάλουν στην πρόσληψη ζάχαρης εάν καταναλωθούν σε υπερβολικές ποσότητες. Να προσέχετε τα μεγέθη των μερίδων όταν απολαμβάνετε φαγητά όπως γιαούρτι, γκρανόλα ή δημητριακά.

Να θυμάστε ότι η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης είναι μια σταδιακή διαδικασία και είναι απαραίτητο να βρείτε μια ισορροπία που λειτουργεί για εσάς. Μικρές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις στη συνολική υγεία και ευεξία σας.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top