Τελικά, γιατί οι αυστηρές δίαιτες δε λειτουργούν;

Υγιεινές στρατηγικές για να καταφέρεις να απαλλαγείς από το περιττό βάρος

Αυστηρές Διαίτες

Θες να χάσεις βάρος και σκέφτεσαι ότι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση, είναι μια αυστηρή δίαιτα, που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τα κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Λάθος!

Tips για να έχεις το ιδανικό βάρος χωρίς δίαιτες

Μόνο το 5% των ατόμων είναι σε θέση να διατηρήσουν το βάρος που κατάφεραν να χάσουν μέσα από αυστηρές δίαιτες, λόγω της αλλαγής στην όρεξη, στον μεταβολισμό και στα επίπεδα σωματικού λίπους. 

Αν θες να χάσεις όντως κάποια κιλά, σου παρουσιάζουμε μερικές απλές και υγιεινές στρατηγικές για να τα καταφέρεις

Κανόνας 80/20
Προσπάθησε το 80% της διατροφής σου να αποτελείται από φρέσκα και χωρίς επεξεργασία τρόφιμα κι άφησε τον εαυτό σου να έχει περιστασιακά λιγότερο υγιεινές επιλογές. Αυτή είναι η βάση της ισορροπημένης διατροφής. 

5+1 tricks για να χάσεις βάρος χωρίς δίαιτα και χωρίς να το καταλάβεις

Δήλωσε «παρούσα»
Μείωσε το «ασυνείδητο» φαγητό, δηλαδή το να τρως χωρίς να είσαι «παρούσα» και πνευματικά στη διαδικασία. Πότε συμβαίνει αυτό; Συνήθως όταν παίρνεις το γεύμα σου παρακολουθώντας τηλεόραση, ενώ εργάζεσαι ή ενώ οδηγείς. Αυτή η συνήθεια μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις ποσότητες που καταναλώνεις, αφού αγνοείς τη διαδικασία του γεύματος.

Όρισε ρεαλιστικούς στόχους
Η γρήγορη και δραματική απώλεια βάρους δεν είναι ρεαλιστική, αλλά ούτε και βιώσιμη. Ένας εφικτός στόχος απώλειας βάρους είναι περίπου 1/2 έως 1 κιλό ανά εβδομάδα.

Αδυνάτισμα: 5 τροφές που σου «κόβουν» την όρεξη

Να θυμάσαι ότι το «κλειδί» για την απώλεια βάρους δεν είναι να είσαι υπερβολικά αυστηρή ή να προσπαθείς να φτάσεις στον στόχο σου βιαστικά, αλλά να βρεις ένα πρόγραμμα διατροφής που να ταιριάζει σε εσένα.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top