Πώς η σωστή διατροφή και ο τρόπος ζωής μπορούν να «προλάβουν» την άνοια

Οι νέες οδηγίες πρόληψης που έφερε στην επιφάνεια νέα έρευνα

Άνοια: Πώς Σχετίζεται Η Διατροφή Και Ο Τρόπος Ζωής

Η άνοια είναι από τα προβλήματα που ταλαιπωρεί μία σημαντική ομάδα των ηλικιωμένων. Μία νέα μελέτη φέρνει στο φως ότι η αλλαγή του τρόπου ζωής από τη νεαρή ηλικία μπορεί να «προλάβει» την εμφάνιση της άνοιας. Δείτε πώς!

Όσοι πίνουν καφέ ή τσάι κινδυνεύουν λιγότερο από εγκεφαλικό και άνοια

Δουλιές του σπιτιού 

Μπορεί πολλοί από εμάς να τις αναβάλλουμε για αργότερα, όμως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το να κάνουμε τις δουλειές σπιτιού μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας κατά 21%. Οι δουλειές του σπιτιού κρατούν το μυαλό και τη σκέψη σε εγρήγορση και δεν το κουράζουν - ασχέτως αν αυτό είναι το βασικό συναίσθημα που νιώθουμε εκείνη τη στιγμή. 

Κεφάλαιο: Κοινωνικότητα

Ένας κοινωνικός άνθρωπος γνωρίζει πώς να αξιοποιεί το λόγο. Ποιες λέξεις να τοποθετεί νοητικά σε προτάσεις, προκειμένου να σχηματίζει ολοκληρωμένο νόημα ή εκείνο που θέλει να περάσει στο συνομιλητή του. Παράλληλα, η δια ζώσης επαφή με άτομα της ίδιας ή νεότερης ηλικίας συμβάλλει στο να κρατά τον εγκέφαλο σε δημιουργική κίνηση. Αυτό επιβεβαίωσε ένα κοινωνικό πείραμα συμπεριφοράς που πραγματοποίηθηκε στη Βρετανία. Σε αυτό συμμετείχαν άτομα που γεννήθηκαν το 1946. Αποτέλεσμα; Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που είχαν έναν πιο κοινωνικό τρόπο ζωής είχαν πιο δυνατή μνήμη σε σύγκριση με όσους ακολουθούσαν έναν πιο μοναχικό τρόπο ζωής.

Διατροφή

Και η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της άνοιας. Ειδικότερα, η μείωση των θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά, αλλά και ο περιορισμός των τροφών με συντηρητικά και λιπαρά συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό οφείλεται στα συστατικά τους και στη σύνθεση, η οποία τις περισσότερες φορές εμπεριέχει συντηρητικά. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top