Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε η Μαρίνα Πατούλη. Η ίδια ενημέρωσε τους followers της μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στο Instagram θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ενημερώσει όλους τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή.
Μαρίνα Πατούλη: Πρώτο «χωριστό» Πάσχα από τον Γ. Πατούλη μετά 30 χρόνια
Η Μαρίνα Πατούλη επεσήμανε πως προτεραιότητά της είναι η απομάκρυνση του παιδιού της από το σπίτι, αλλά και της γυναίκας που τους φροντίζει.
Μαρίνα Πατούλη: «Δεν έχω χωρίσει, όλες οι σχέσεις περνούν κρίση»
«Πριν από λίγη ώρα και μετά από εξέτασή μου από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής που διενεργεί ελέγχους για τον Covid19, ενημερώθηκα πως είμαι… "περίπου θετική" στον κορωνοϊό, στο rapid test. Λίγο αργότερα, μου έγινε επίσης η σύσταση να μην μιλήσω σε κανέναν (!), να σιωπήσω (!), να το περάσω μόνη μου (!). Με έχουν συνηθίσει άλλωστε να σιωπώ και να περνάω μόνη μου κάθε τι. Κακό ή καλό όπως τις Άγιες ημέρες του Πάσχα… Δεν μίλησα για αυτές. Δεν σας αφορά άλλωστε ο πόνος της προσωπικής μου μοναξιάς. Δεν θέλησα να βαρύνω τη χαρά σας, ούτε να βάλω σκιάστρα στην ευτυχία σας. Τώρα όμως θα μιλήσω, γιατί για εμένα, τα λόγια έχουν βαρύτητα, αξία και σημασία όταν προλαμβάνουν το κακό που μπορεί να βρει κάποιον άλλον. Συγγενή, φίλο, γνωστό, ή άγνωστο.
Είμαι θετική λοιπόν στον ιό και αρνητική σε κάθε είδους παιχνίδια που αφορούν σε πολιτικές εικόνες και όχι σε μικρά παιδιά. Γι’ αυτό και χρέος μου, πάνω από όλα ηθικό, είναι να ενημερώσω όλον τον κόσμο με τον οποίο ήρθα τις τελευταίες ημέρες σε επαφή. Προτεραιότητα μου αυτή τη στιγμή είναι η απομάκρυνση από το σπίτι τόσο του παιδιού μου όσο και της γυναίκας που μας φροντίζει. Έχω καλέσει τον ΕΟΔΥ ώστε να αναλάβει με αξιοπιστία την περαιτέρω διερεύνηση της προσωπικής μου κατάστασης, λόγω του ότι ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Αν φοβάμαι; "Ναι". Αν ανησυχώ και για εσάς; Χίλιες φορές "Ναι". Σας ενημερώνω με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με υπέρτατο συναίσθημα αγάπης. Καμία εικόνα δεν είναι πάνω από την υγεία του κοινωνικού συνόλου και κανένα πρόσωπο, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, δεν έχει δικαίωμα να την υποβιβάσει, έστω και στο ελάχιστο. Εύχομαι, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να μην έχω μεταδώσει σε κανέναν τον ιό. Και να επιστρέψω στη σιωπή μου γνωρίζοντας πως είστε όλοι καλά…», έγραψε η Μαρίνα Πατούλη.
Το μήνυμα για την Πρωτομαγιά
Λίγες ώρες νωρίτερα, η Μαρίνα Πατούλη είχε κάνει μία ανάρτηση θέλοντας να γιορτάσει την εργατική Πρωτομαγιά. Πόσταρε μία φωτογραφία της φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα και έγραψε: «Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η Πρόεδρος του Δικτύου @sdg_17_greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
«Εκατό χρόνια μετά τη Γαλλική Επανάσταση, το Παρίσι φιλοξενεί το ιδρυτικό συνέδριο της Δεύτερης Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μία κομβική στιγμή στην ιστορία του παγκόσμιου σοσιαλιστικού και εργατικού κινήματος, που θα δώσει οικουμενικό χαρακτήρα στις “αιματοβαμμένες” εργατικές κινητοποιήσεις στο Σικάγο στις αρχές Μαΐου του 1886. Με κύριο σύνθημα “οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ξεκούραση, οκτώ ώρες ελεύθερος χρόνος”, εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στην απεργία της 1ης Μαΐου σε μια από τις δυναμικότερες κινητοποιήσεις που έγιναν ποτέ στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Από το 1890 κιόλας, η Εργατική Πρωτομαγιά δεν θα είναι απλώς μία ιστορική επέτειος για τα γεγονότα εκείνων των ημερών, αλλά μια ημέρα καθολικής απεργίας, η οποία θα υπενθυμίζει τα δικαιώματα του εργαζόμενου κόσμου και των αγώνων για την καθιέρωσή τους.
Δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα: η εφαρμογή του οκταώρου, η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών, η ίση μεταχείριση στην εργασία, το δικαίωμα της εργαζόμενης γυναίκας στη μητρότητα με την καθιέρωση της άδειας μητρότητας, τη γονική άδεια, η κατοχύρωση του δικαιώματος της εργασίας σε χώρους ασφαλείς για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, αποτελούν κεκτημένο της ανθρώπινης κοινωνίας που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές εργαζομένων. Ως Δίκτυο SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών εργαζόμαστε με επίκεντρο τον Στόχο 10 για λιγότερες ανισότητες και στην εργασία και τον Στόχο 8 για αξιοπρεπή εργασία, ώστε να χτίσουμε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, συνεργασίας και διαλόγου με επίκεντρο ένα σύγχρονο, δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, με προσήλωση στη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με διαφάνεια, με ίσες ευκαιρίες και καλύτερες προοπτικές για όλους τους εργαζομένους».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.