Έφυγε από τη ζωή στα 47 της η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

Θλίψη στον κόσμο της μόδας

Την τελευταία της πνοή άφησε στα 47 της χρόνια η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Τους τελευταίους δυο μήνες είχε διαγνωσθεί με καρκίνο. Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή μέσω Facebook.

Ποια ήταν η Σοφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό «Γυναίκα» σε θέματα μόδας, ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε στο Λονδίνο την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που έγιναν στην Αθήνα.

Σοφία Κοκοσαλάκη: Δείτε τις δημιουργίες της βασίλισσας του «Grecian Chic»

Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, η Κοκοσαλάκη ήταν εκείνη που έφερε πίσω στη μόδα το αρχαιοελληνικό στιλ σε συνδυασμό με πιο σύγχρονα στοιχεία.

Το 2009 παρουσίασε τη συλλογή της στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού /Φωτογραφία AP Images

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι.

Τα τελευταία χρόνια ήταν έντονη η ενασχόλησή της και με τον σχεδιασμό κοσμημάτων, εμπνευσμένων από την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα της την Κρήτη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top