Μαρία Εκμεκτσίογλου: Αποκαλύπτει τα μυστικά της στο Star

Φανταστικές γεύσεις από την πολίτικη κουζίνα

Μυστικές γεύσεις στα πιάτα της πολίτισσας Μαρία Εκμεκτσίογλου ξετρελαίνουν Τούρκους και τουρίστες. Η εξαιρετική μαγείρισσα της Κωνσταντινούπολης ξεδιπλώνει τη ζωή και την τέχνη της στο Star και τον απεσταλμένο στην Κωνσταντινούπολη Γιώργο Βότσκαρη.


Η ΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Στα χνάρια μιας ιστορίας, που ζωντανεύει μέσα από τις γεύσεις  η πολίτισσα μαγείρισσα άνοιξε την πόρτα του εστιατορίου της και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι γιαγιάδες και η μαμά μου μαγείρευαν και μεγάλωσα στα φουστάνια αυτών των γυναικών, οπότε είχα αγάπη για τη μαγειρική» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι στο DNA της γυναίκας  από την Κωνσταντινούπολη η μαγειρική, απλά εγώ το έκανα επάγγελμα».

 Η πληθωρική μαγείρισσα από την Πολη, με τη χαρακτηριστική προφορά…γνωρίζει πολύ καλά ότι το μεγάλο μυστικό της κουζίνας της, της πολίτικης κουζίνας, κρύβεται  στις μυρωδιές…

Πολίτισσα πάππου προς πάππου, στην αρχή σπουδασε διακοσμητική…Οι μνήμες της Πόλης κυριάρχησαν πολύ γρήγορα στη ζωή της κι έγιναν  διακοσμητικά αριστουργήματα. στα πιάτα…
 
«Οι παππούδες μας πέρασαν δύσκολα. Η δική μου γενιά ζει τις ωραίες ημέρες της Πόλης. Εμείς απολαμβάνουμε τον Βόσπορο μας, τις δουλειές μας. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή που ζουν οι Τούρκοι, οι οποίοι αγαπούν την πολίτικη κουζίνα», είπε η κ. Εκμεκτσίογλου.

 Τα τελευταία χρόνια πηγαινοέρχεται στην Αθήνα και μοιράζεται τις γεύσεις και τις γνώσεις της και μέσα από την τηλεόραση, αλλά και μέσα από το εστιατόριο που εχει ανοίξει. Δικαίως την αποκαλούν μας λέει γελώντας γέφυρα του Αιγαίου. Στο φαγητό βάζει αλάτι και μπολικη …κανέλλα... όπου χρειαζεται…και στη ζωή κρατάει τις μνήμες δυνατές.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star…

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top