«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – Γεωργιάδη μετά από μία δήλωση για τη Novartis

Γιατί ο υπουργός Ανάπτυξης μιλά για διαστρέβλωση της πραγματικότητας

O Άδωνις Γεωργιάδης

«Πόλεμος» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Άδωνι Γεωργιάδη ξέσπασε μετά από δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για το θέμα.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε ξανά για σκευωρία, ενώ η φράση που σήκωσε αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως «εταιρείες όπως η Novartis δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζουν ζωές».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη για κυνική παραδοχή ότι χρηματίστηκαν πολιτικά πρόσωπα από τη Novartis.

«Νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis. Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές". Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοί πολιτικοί χρηματίστηκαν αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Αντιδράσεις από Γεωργιάδη: Απομόνωσαν τη φράση, ορίστε η ακριβής απομαγνητοφώνηση

Η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη ήταν άμεση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απομόνωσε μια φράση για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Εδώ η ακριβής απομαγνητοφώνηση των όσων πράγματι είπα εγώ στην Ελβετική τηλεόραση, από τα οποία κάποιοι αποφάσισαν να απομονώσουν μία φράση για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Στο τέλος η δημοσιογράφος λέει: "ναι σωστά έχετε απόλυτο δίκιο"... περαστικά», έγραψε στο twitter ο κ. Γεωργιάδης, παραθέτοντας και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top