O Μητσοτάκης, το «Paradise City» και η φανέλα… «Κυριάκος»

Σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» από τον πρωθυπουργό

Τη φιλοδοξία του να γίνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) μία από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο μοιράστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία του από το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εκεί, μάλιστα, περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη: η μπάντα του στρατού τον υποδέχθηκε παίζοντας το «Paradise City» των Gun N’ Roses. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός - σε συνέντευξη προ εκλογών- είχε πει ότι είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του.

O κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδεύεται από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-EXELPO Τάσο Τζήκα, τον υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι υπάρχουν 170 στρέμματα μέσα στην καρδιά της πόλης.

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης στο περίπτερο του Άμυνας

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη ΔΕΘ από το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Όπως είπε, η μεγάλη αυτή έκταση, μέσα από ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης στην κατεύθυνση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, θα αποτελεί ολοένα και περισσότερο σημείο αναφοράς για την κοινωνική, επιχειρηματική και αθλητική ζωή της πόλης.

Τι θα εξαγγείλει για φοροελαφρύνσεις, επενδύσεις και εργασιακά ο Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε επίδειξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού, οι οποίοι έκαναν άσκηση με σχοινιά.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΔΕΘ: Επίδειξη δυνάμεων του στρατού

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε επίδειξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού και εξήρε την συμβολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. 

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή, όπου πήρε μια φανέλα με το όνομά του, ενώ το ίδιο συνέβη και στο περίπτερο του Άρη, όπου η φανέλα έγραφε «prime minister». Στο περίπτερο του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Κούδας του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα, λεγοντάς του «ήσουν γουρλής πέρυσι», αφού ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ επισκέφθηκε και άλλα περίπτερα της έκθεσης, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ινδίας, που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕθ, τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι σημαντικό γιατί η Ινδία, τα τελευταία 10 χρόνια, διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί βγαίνουν από τη φτώχια στην παραγωγή νέου πλούτου. «Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη» τόνισε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ο οποίος είπε ότι «φτώχια είναι η στέρηση ευκαιριών» και σημείωσε ότι αυτό που ο ίδιος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) επιθυμεί είναι να δώσει απλόχερα τον πλούτο τον ευκαιριών.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν με παραδοσιακούς ινδικούς χορούς. Στο μέτωπο του κ. Μητσοτάκη ζωγράφισαν το παραδοσιακό σημάδι pilaka και o Hardeep Singh Puri, ως εκπρόσωπος της Ινδίας, χάρισε ένα ελεφαντάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα το πρωί, ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν γενικά χαλαρός και εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα, συναντήθηκε με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κ. Ζέρβας του έκανε δώρο μία γραβάτα με το σύμβολο της πόλης, με τον κ. Μητσοτάκη να ρίχνει ένα «καρφί» για τον Αλέξη Τσίπρα: «Εμείς φοράμε γραβάτες. Είναι ένα δώρο, που εάν το χάριζες αλλού θα πήγαινε χαμένο. Ευχαριστώ πολύ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top