Μητσοτάκης στο France 24: Αυτό είναι το σχέδιο για την ελληνική οικονομία

Πώς η κυβέρνηση θα πετύχει τη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα

Δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στο Παρίσι

Συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιό του για την ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας πως είναι εφικτή η μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5%. 

Μητσοτάκης: «Θέλουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις στο αναπτυξιακό μας άλμα»

Όπως επεσήμανε, το κλειδί βρίσκεται σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. 

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρει ευήκοα ώτα μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, αφού όπως είπε «..αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η αξιοπιστία έχει να κάνει πρωτίστως με την πρόθεση να εφαρμοστούν πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που η Ελλάδα χρειάζεται και οι οποίες μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη. «Μπορούμε να το πράξουμε, να μειώσουμε τους φόρους επί των επιχειρήσεων. Μπορούμε να αρχίσουμε το 2020, μειώνοντας τους φόρους από 28% έως 24%, να καταπολεμήσουμε την ελληνική γραφειοκρατία που αποτελεί πάντα ένα πρόβλημα» εξήγησε. 

Αναφερόμενος στις οικονομικές ανισότητες, σημείωσε πως αυτές μπορούν να αμβλυνθούν μόνο μέσα από την τόνωση της απασχόλησης.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι σε κατάσταση φτώχειας, που δεν έχουν εργασία. Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη πολιτική για την εξάλειψη των ανισοτήτων είναι η πολιτική που θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης» τόνισε.

«Χάσαμε 400.000 Έλληνες, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου της κρίσης.. Κατά συνέπεια, πως θα επιστρέψουν, εάν δεν έχουμε ανάπτυξη;» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης αφού υπογράμμισε την «καλή προσωπική σχέση» του με τον κ. Μακρόν είπε πως παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες «όσον αφορά το Ευρωπαϊκό όραμα, προσωπικά συμφωνώ απολύτως με πολλά από τα θέματα που θέτει ο Πρόεδρος Macron».

Σημείωσε πως υπάρχουν ταυτίσεις καθώς είναι στην ίδια γενιά αλλά και «ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε γενικά τον λαϊκισμό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top