Μητσοτάκης από την Κρήτη: Πολιτική ανωμαλία άνευ προηγουμένου

«Στο καρναβάλι που επέβαλε ο Τσιπρας δε συμμετέχω»

Για «πολιτική ανωμαλία άνευ προηγουμένου» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο  Κρήτης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.    

«Ύστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους, έραψαν μία κυβέρνηση «κουρελού»: Με δύο υπουργούς ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση με αντάλλαγμα την ψήφο εμπιστοσύνης.  Με δύο βουλευτές ΑΝΕΛ που υποστηρίζουν τη συμφωνία χωρίς να διαγραφούν, με ένα βουλευτή που ήταν στο Ποτάμι και την κ.Παπακώστα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε, με αφορμή προφανώς τον κ. Δανέλλη :  

«Ποτάμι το πρωί ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ. Ανεξάρτητος το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ. Ένας πολύχρωμος θίασος σε μία σκοτεινή παράσταση. Πρόκειται για μια πολιτική ανωμαλία άνευ προηγουμένου. Αποτελεί παραχάραξη των συσχετισμών της Βουλής, όσο και της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θέλει δεν θέλει, είναι μειοψηφία 145 βουλευτών». 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία ανέφερε: «Λέμε όχι στη Συμφωνία. Γιατί κοιτάζει προς τα πίσω αντί για μπροστά. Και γιατί είναι γεμάτη παγίδες.  Η απόδειξη των όσων λέω, βρίσκεται ακόμη και στη ρηματική διακοίνωση που μας εμφάνισε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Την παρουσίασε ως ένα κείμενο που υποτίθεται ότι καθησυχάζει τις εθνικές ανησυχίες.  Ακόμη και σε αυτό, όμως, κρύβεται η απειλή  για την οποία προειδοποιούμε. Δύο φορές το λέω, όχι μία, αλλά δύο φορές: στο επίσημο αυτό ντοκουμέντο αναγράφεται  ο όρος “Μακεδονικός Λαός”.   Καταψηφίζω, λοιπόν, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και το λέω από την Κρήτη, που έχυσε αίμα στην Μακεδονία, ενώ η ίδια ήταν σκλαβωμένη».   

O πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για τη στρατηγική του. «Στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας, θέλοντας ο ίδιος να βγει από το περιθώριο, θέλησε να μεταθέσει ολόκληρο το πολιτικό πεδίο. Ξέχασε, λοιπόν, ποιος είναι, τι έλεγε, τι έκανε.  Και ξαφνικά φόρεσε τη στολή του τάχα υπεύθυνου και μετριοπαθούς πολιτικού. Κάποιοι μάλιστα τις τελευταίες μέρες θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως κεντροαριστερό.  Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός, ενώ είναι αγκαλιά με τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρη, την Παπακώστα, και τους γνωστούς Πολάκηδες. Έχει και η γελοιότητα τα όριά της.   Και μπορεί το καρναβάλι που επέβαλε στην πολιτική ο κ. Τσίπρας ακόμη και να διασκεδάζει κάποιους, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να μην συμμετέχω» τόνισε.  

Σε μια αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επίσης, που προκάλεσε χειροκροτήματα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Ένα στόχο θέλω να πετύχω που ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991-92 είχε πετύχει! Να κάνουμε την Κρήτη γαλάζια!». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top