Συναγερμός στην Τουρκία: Εργάτες στο νοσοκομείο με συμπτώματα κοροναϊού

 Στην περιοχή Ακσαράι

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία καθώς ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα του κοροναϊού.  

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Ακσαράι, 12 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Πρόκειται για εννέα Κινέζους εργάτες και τρεις Τούρκους.

Κοροναϊός: «Υψηλή» η απειλή σε διεθνές επίπεδο σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Οι δυο από τους Κινέζους παρουσίασαν συμπτώματα, δηλαδή βήχα και πυρετό και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο. Υπήρξε μεγάλη ανησυχία και μεταφέρθηκαν τελικά και οι υπόλοιποι εργάτες στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει γίνει σαφές αν νοσούν κι αυτοί ή τους μετέφεραν για προληπτικούς λόγους.

Η Τουρκία έχει λάβει πολύ αυστηρά μέτρα και τηρεί πολύ σχολαστικά τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Χρησιμοποιεί τις θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο για ταξιδιώτες από Κίνα. Και τα 12 άτομα έχουν απομονωθεί και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που τους φροντίζει έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η Τουρκία συστήνει στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Κίνα

Η Τουρκία συνέστησε τη Δευτέρα στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Κίνα, παρά μόνο εάν είναι απαραίτητο.

Κοροναϊός: Σε ποιες χώρες έχουν καταγραφεί κρούσματα και πώς μεταδίδεται

«Συστήνεται στους πολίτες μας να μην ταξιδεύουν στην Κίνα παρά μόνο εάν είναι απαραίτητο και εάν μεταβούν εκεί, θα πρέπει να αποφεύγουν τις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα του κοροναϊού, ιδίως στην επαρχία Χουμπέι» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση.

Οι Τούρκοι υπήκοοι που ζουν στην Κίνα και θα πρέπει να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές της χώρας θα πρέπει να εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα, σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Θα πρέπει να παρακολουθούν «στενά» τις δηλώσεις και προειδοποιήσεις της τουρκικής πρεσβείας στο Πεκίνο, των τουρκικών προξενείων στο Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη, τη Γκουανγκζού, της Κίνας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top