Τραμπ σε Τούνμπεργκ: «Χαλάρωσε και πήγαινε σινεμά»- Πώς αντέδρασε η Γκρέτα;

Το tweet του Αμερικανού Προέδρου για την ακτιβίστρια και η απάντησή της

πλακάτ με την Γκρέτα και τον Τραμπ κρατά διαδηλωτής

Με ένα ειρωνικό tweet απευθύνθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος στη 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, λέγοντας της να «χαλαρώσει» την οργή της για την κλιματική αλλαγή και προτείνοτάς της να πάει σινεμά με καμιά φίλη της. 

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ το πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό «Time»!

«Είναι γελοίο», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου «συγχαίροντάς την» που ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό Time.

«Η Γκρέτα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται την οργή της και μετά να πάει να δει μια καλή παλιά ταινία με έναν/μία φίλο/φίλη!», συνέχισε ο Τραμπ. «Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος απέσυρε την χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού. 

Η συμφωνία των Παρισίων άρχισε να ισχύει στις 4 Νοεμβρίου 2016, αφού εκπληρώθηκε η σχετική προϋπόθεση της κύρωσης από 55 τουλάχιστον χώρες που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Όλες οι χώρες της ΕΕ επικύρωσαν τη συμφωνία.

Η απάντηση της Γκρέτα δεν άργησε να έρθει. Η 16χρονη ακτιβίστρια απάντησε στον Αμερικανό Πρόεδρο χρησιμοποιώντας τα λόγια του. Πώς; Άλλαξε το bio στον λογαριασμό  της στο twitter, δίνοντας την εξής περιγραφή για τον εαυτό της: «Μια έφηβη που προσπαθεί να μάθει να διαχειρίζεται την οργή της. Επί του παρόντος χαλαρώνει και βλέπει μια καλή ταινία με ένα φίλο».

Μακρόν: «Είναι δύσκολο να υπάρχει κανείς μεταξύ του "κλαμπ της Γκρέτα" και του "κλαμπ του Ντόναλντ"»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εκτιμά ότι είναι δύσκολο να ακουστεί η φωνή κάποιου στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, όταν βρίσκεται μεταξύ του «κλαμπ της Γκρέτα» Τούνμπεργκ και του «κλαμπ του Ντόναλντ» Τραμπ.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να αλλάξουν, όμως είναι πραγματικά δύσκολο, διότι (από τη μία) για τη Γκρέτα δεν το κάνουν αρκετά σύντομα, και (από την άλλη) για τον Ντόναλντ είναι πάντα υπερβολικό», σημείωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, κατά τη διάρκεια συζήτησης σήμερα το πρωί στο Ελιζέ με τη συμμετοχή 80 φοιτητών και ερευνητών του προγράμματος "Make our planet great again", το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

«Υπάρχουν άνθρωποι που λένε μαζί με την Γκρέτα: "Δεν κάνετε τίποτα, είστε ανύπαρκτοι", κάτι που προκαλεί απελπισία, ενοχή και κατά τη γνώμη μου δεν κινητοποιεί τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Και υπάρχουν και εκείνοι που τάσσονται στο πλευρό του Ντόναλντ και λένε: "Δεν έχουν καμία σημασία όσα κάνετε, δεν θα προχωρήσει ποτέ αυτό"».

«Θα ήθελα να φτιάξουμε το δικό μας κλαμπ» με στόχο να καταφέρουμε «οι νέοι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, να κατανοήσουν τι είναι δυνατό και εμείς να τους συνοδεύουμε σε όλο αυτό», συνέχισε. Γι' αυτόν τον λόγο, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τους ερευνητές που ήταν παρόντες στη συνάντηση να βοηθήσουν «ώστε να πείσουμε όσους λαμβάνουν αποφάσεις και την κοινή γνώμη» προκειμένου «να αποδεχθούν την αλλαγή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top