«Πνιγμένο» στους καπνούς από τις πυρκαγιές το Σίνδεϊ

Ανησυχία για το τοξικό νέφος που έχει καλύψει την πόλη

Αφόρητη έχει γίνει η ατμόσφαιρα στο Σίδνεϊ από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα και έχουν προκαλέσει ένα τοξικό νέφος που καλύπτει τον ουρανό της πόλης. 

«Πνίγεται» στη σκόνη η Μελβούρνη με 40 βαθμούς Κελσίου

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον μετά από αρκετό χρονικό διάστημα σιγής, έκανε τελικά δηλώσεις για το θέμα, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για το φαινόμενο. 

«Χάθηκε» το Σίδνεϊ μέσα στον πυκνό και τοξικό καπνό- Μαίνονται οι πυρκαγιές

Την Τετάρτη, περίπου 20.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ, απαιτώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας σε αρκετούς ανθρώπους. 

Αυστραλία: Πέθανε το κοάλα που είχε σωθεί μέσα από τις φλόγες

Ο Μόρισον σημείωσε πως η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους παράγοντες, στους οποίους οφείλονται οι τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται από τον Σεπτέμβριο στην Αυστραλία, κάνοντας στάχτη εκατομμύρια στρέμματα γης. 

Μεγάλες πυρκαγιές σημειώνονται κάθε χρόνο στην Αυστραλία την άνοιξη και το καλοκαίρι. Όμως φέτος η εποχή των πυρκαγιών ξεκίνησε πρόωρα και είναι ιδιαίτερα έντονη. Μέχρι τώρα ο Μόρισον, ένθερμος υποστηρικτής της μεταλλευτικής βιομηχανίας, εξέφραζε απλώς την αλληλεγγύη του στις περιοχές που πλήττονταν από τις πυρκαγιές, κάτι που φαίνεται να του στοιχίζει πολιτικά. 

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Essential Research, το 43% των Αυστραλών είναι δυσαρεστημένοι από τον Μόρισον, έναντι 36% τον Σεπτέμβριο, προτού ξεσπάσουν οι πυρκαγιές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top