Χαμός στον Καναδά με τον «μαύρο» Τριντό – Ζήτησε συγγνώμη

«Ήταν ρατσιστικό και δεν έπρεπε να το κάνω»

Δυσκολεύεται προεκλογικά ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, καθώς στο φως έρχονται αμαρτίες του από το παρελθόν και τον στοιχειώνουν. Ο ίδιος αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για μια μεταμφίεση του σε σχολικό πάρτι το 2001. Τότε ο Τριντό είχε μεταμφιεστεί σε Αλαντίν και είχε βάψει το πρόσωπό του μαύρο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. 

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Καναδός πρωθυπουργός, η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε το 2001, όταν ο ίδιος δίδασκε στο ιδιωτικό σχολείο του Γουέστ Πόιντ Γκρέι στο Βανκούβερ. 

Σε αυτή τη φωτογραφία, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό Time, o 29χρονος Τριντό, ποζάρει χαμογελαστός, αγκαλιά με τέσσερις γυναίκες, φορώντας τουρμπάνι και έχοντας βάψει το πρόσωπο και τα χέρια του μαύρα. 

Η επίμαχη φωτογραφία του Τζάστιν Τριντό

«Δεν έπρεπε να το είχα κάνει», είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια προεκλογικής του περιοδείας και συνέχισε:

«Είχα μεταμφιεστεί, φορώντας ένα κοστούμι του Αλαντίν και βάφτηκα με μακιγιάζ. Είναι κάτι που δεν το θεωρούσα ρατσιστικό τότε, αλλά σήμερα αναγνωρίζω ότι είναι ρατσιστικό και λυπάμαι βαθύτατα. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη. Λυπάμαι πολύ».

Ωστόσο, ο Τζάστιν Τριντό απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Η αποκάλυψη της φωτογραφίας έγινε μία εβδομάδα μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 21ης Οκτωβρίου, κι ενώ η δημοτικότητα του Τριντό είχε ήδη πληγεί λόγω μιας σειράς σκανδάλων, στα οποία ενεπλάκη το όνομά του. 

Ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος, Άντριου Σιρ, επιτέθηκε στον Καναδό πρωθυπουργό, λέγοντας πως η φωτογραφία του ήταν ρατσιστική το 2001 και είναι ρατσιστική και σήμερα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top