«Για να μη ζήσουμε άλλη τραγωδία, πρέπει τα ρέματα να βρουν τη φυσική τους ροή»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, εξηγεί τι προκάλεσε την καταστροφή στη δυτική Αττική

Τους λόγους της πρωτόγνωρης τραγωδίας που έλαβε χώρα στη δυτική Αττική, ανέλυσε στο μεσημεριανό δελτίο του Star, ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ (πρώην Πρ. ΟΑΣΠ), τόνισε πως για να μη ζήσουμε ξανά κάτι παρόμοιο, «πρέπει τα ρέματα να βρουν τη φυσική τους ροή προς τη θάλασσα».

Όπως εξήγησε, μπορεί να γίνει κάτι από εδώ και στο εξής, «φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμαρχος Μάνδρας: «Δεν ευθύνεται το εργοτάξιο για την καταστροφή αλλά οι πολλές αυθαιρεσίες στην περιοχή»

«Άκουσα τη Δήμαρχο Μάνδρας και είναι η τυπική περίπτωση πολιτειακού παράγοντα, που θέλει να βλέπει όλους τους άλλους να φταίνε, και να ελαχιστοποιεί τις ευθύνες ρίχνοντας το θέμα στα μπαλάκια της γραφειοκρατίας» τόνισε ο κος Παπανικολάου, προσθέτοντας πως:

«Αν τα έργα γίνουν σωστά στους επόμενους μήνες, σημαίνει πως δε θα μας απασχολήσει ξανά το πρόβλημα στη Μάνδρα. Στη Μάνδρα δεν είναι ο κύριος όγκος των κτισμάτων πάνω στο ρέμα. Είναι οι αυλές, οι φράχτες και τα μπετά που έχουν ρίξει».

Αν τα σπίτια προσαρμοστούν στη σωστή τους θέση, τα πράγματα θα διορθωθούν:

«Το να χάσει ο άλλος 5-10 μέτρα κήπο, ή φράχτες ή χώρο παρκαρίσματος ή χώρο δεξαμενών δεν είναι κάνα σοβαρό πρόβλημα» είπε ο κος Παπανικολάου, καταλήγοντας πως:

«Όλοι αυτοί που έχουν επεκταθεί αυτά τα χρόνια εκεί δεν είναι σπίτια αλλά επιχειρηματίες, που θα μπορούσαν ξοδεύοντας ένα ποσό 200.000, να έχουν ξοδέψει και 20.000-30.000 για να κάνουν τη ράμπα τους και να περνά από κάτω το ρέμα».

 

Δείτε περισσότερα στο video.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top