Γκρίνια στο ΚΙΝΑΛ για τις επιλογές στο ψηφοδέλτιο για αλλαγή ονομασίας    

Έντονη διαφωνία και του συζύγου της Φώφης Γεννηματά 

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ γραφεία

Διαφωνίες έχουν εκφραστεί από ορισμένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με την επιλογή των δύο ονομασιών στο ψηφοδέλτιο για την ενδεχόμενη αλλαγή ονομασίας. 

Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ για την αλλαγή του ονόματος

Ανάμεσα στους διαφωνούντες σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Λοβέρδος και το ιστορικό στέλεχος  Χρήστος Πολυζωγόπουλος.  

Συνομιλητές του Ανδρέα Λοβέρδου φέρονται να υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος είχε προτείνει το 2015, το όνομα ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, ενώ κατά την πρόσφατη εσωκομματική αναμέτρηση για την εκλογή ηγεσίας εισηγήθηκε δύο επιλογές: ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. Η σημερινή απόφαση, που δεν εμπεριέχει δύο από τις επιλογές που είχε υποστηρίξει, δεν τον βρίσκει σύμφωνο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ  για τον ίδιο λόγο «θα αναγκαστεί να επιλέξει το μη χείρον». 

Όσον αφορά τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο, με ανάρτησή του στο Faceboook αναφέρει: 

«Τα δημοψηφίσματα στα κόμματα, διενεργούνται κατόπιν απόφασης των συλλογικών θεσμικών οργάνων και αφού προηγηθεί διάλογος επί των ερωτημάτων που τίθενται σε ψηφοφορία. Το ψηφοδέλτιο στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για το όνομα της Παράταξης, δεν πρέπει να δίνει λάθος μηνύματα η να δημιουργεί σύγχυση και ψευτοδιαχωρισμούς. 
Μία θα έπρεπε να είναι η πρόταση. 
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ 

Είναι πολιτικό λάθος να μπαίνει αντιπαραθετικά 
1) ΚΙΝΑΛ 
2) ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ 
Αν υπάρχει κάποιος λόγος, να έχουμε εναλλακτικά ερωτήματα, θα έπρεπε το ψηφοδέλτιο να διαμορφωνόταν ως εξής 
1) ΠΑΣΟΚ 
2) ΚΙΝΑΛ 
3) ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ». 

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις παθογένειες»

 

Διαφωνία και από τον σύζυγο της Φώφης Γεννηματά 

Ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, ΑνδρέαςΤσούνης, με ανάρτησή του επίσης στο Facebook υπεραμύνεται  της επιλογής της ονομασίας Κίνημα Αλλαγής από την εκλιπούσα πρόεδρό του  και υποστηρίζει  ότι η σημερινή ηγεσία με τις επιλογές της γυρίζει την παράταξη στο χθες. 

 

Ο κ. Τσούνης αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του:   

«Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να υπάρχει επιλογή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως συνιστώσα στο ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Έτσι θα υπάρχει το παράδοξο φαινόμενο ο τίτλος ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται και στο ΑΦΜ του καθαρού φορολογικά Κινήματος Αλλαγής και στο μαυρισμένο ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ. Άρα δίνουμε λαβή να μαυρίσουν και τα δύο. Αν υπήρχε δυνατότητα να ρυθμιστούν τα χρέη τότε δεν υπήρχε και λόγος να αλλάξει το όνομα. Δηλαδή η Φώφη ήταν χαζή; Δεν μπορούσε αυτή να ονομάσει το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ; Η Φώφη Γεννηματά ήταν λιγότερο ΠΑΣΟΚ; Είναι κάποιος περισσότερο ΠΑΣΟΚ από όσο ήταν η Φώφη; Μην τρελαθούμε. Ο Ν. Ανδρουλάκης είχε μιλήσει για ρύθμιση των χρεών του κόμματος μέχρι το συνέδριο. Αυτό πια έχει ξεχαστεί από όλους.

Πολιτικά όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας νέος άνθρωπος, όπως ο Ν. Ανδρουλάκης θέλει να ταυτιστεί η πορεία του με ένα όνομα το οποίο φέρνει ευχάριστες μνήμες στο μυαλό κάποιου ανθρώπου που είναι από 50 χρονών και πάνω. Οι νεότεροι δεν έχουν να θυμούνται κάτι ιδιαίτερο από το ΠΑΣΟΚ και είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος που υποτίθεται θέλει να απευθυνθεί η νέα ηγεσία. Με τον όρο ΠΑΣΟΚ απευθύνεσαι σε ανθρώπους της γενιάς μου και άνω.

Εάν θα έπρεπε να κάνω έναν παραλληλισμό, θα ήταν σαν ο Ανδρέας Παπανδρέου να ονόμαζε το κόμμα του Ένωση Κέντρου ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ΕΡΕ (που και την ΕΡΕ αυτός την είχε ιδρύσει αλλά καταλάβαινε την αξία του νεωτερισμού και άλλαξε το όνομα που είχε δώσει ο ίδιος). Άρα η Φώφη Γεννηματά έσπρωξε τον χώρο μπροστά, στο μέλλον, ο Ν. Ανδρουλάκης μας γυρνάει πίσω. Σε ένα ένδοξο παρελθόν για τους περισσότερους από εμάς που έτσι κι αλλιώς είμαστε και θα παραμείνουμε στον χώρο, για την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία δεν παίρνω όρκο. Το μέλλον είναι άδηλο.

Θα μου πεις, έγινε πουθενά διάλογος για να ειπωθούν τέτοιες ή άλλες σκέψεις; Τα συζήτησε ή τα αποφάσισε κάποιο όργανο; Δημιουργήθηκε Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, για να αφουγκραστεί ή να διαχειριστεί τις αγωνίες των μελών και του κόσμου της Παράταξης; Νιώθω ότι είναι σαν να ζητάμε πολλά από κάποιον που είτε δεν μπορεί είτε δε θέλει».

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top