Φιέστα σε 15 πόλεις με "μακεδονική" μουσική ετοιμάζει ο Ζάεφ για ΝΑΤΟ

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Πρόσκληση μόνο μετά τη συνταγματική αναθεώρηση

Φιέστα σε 15 πόλεις «με μακεδονική μουσική» από Ζάεφ για ΝΑΤΟ

Την επικοινωνιακή «επίθεση» συνεχίζει ο Ζόραν Ζάεφ με φόντο το δημοψήφισμα, που θα γίνει – σύμφωνα με τον ίδιο – τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ετοιμάζει φιέστα σε 15 πόλεις των Σκοπίων με αφορμή την πρόσκληση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για έναρξη ενταξιακών συζητήσεων.

«Η Μακεδονία από σήμερα πηγαίνει μόνο μπροστά και οι πολίτες της έκαναν το big bang. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να προσκαλέσει τη Μακεδονία να γίνει η 30ή χώρα-μέλος της. Λάβαμε πρόσκληση για να γίνουμε σύμμαχοι των πιο ισχυρών χωρών στον κόσμο. Πετύχαμε τους κοινούς στόχους μας, τα κοινά όνειρα και τις ελπίδες μας» είπε ο Ζάεφ, προσερχόμενος στη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Ας συνεχίσουμε έτσι στην επόμενη μεγάλη απόφασή μας, όταν θα πούμε όλοι “ναι” στο μέλλον μας (εννοεί στο δημοψήφισμα) και στο μέλλον της Μακεδονίας. Σας προσκαλώ το Σάββατο 14 Ιουλίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με μακεδονική μουσική, σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση οργανώνει εορτασμούς σε 15 πόλεις, στους οποίους θα πούμε μπράβο στη χώρα μας που πηγαίνει μπροστά» πρόσθεσε.

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Πρόσκληση μόνο μετά τη συνταγματική αναθεώρηση

Την ίδια ώρα, ο Προκόπης Παυλόπουλος θέλησε να στείλει ένα αυστηρό - πλην ξεκάθαρο - μήνυμα στη γειτονική χώρα.

«Μόνο μετά το πέρας της Συνταγματικής αναθεώρησης των Σκοπίων και αφού διαπιστωθεί ότι αυτή εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει πρόσκληση για ένταξή της στο ΝΑΤΟ, όπως άλλωστε διευκρίνισε την Τετάρτη ο ίδιος ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, κ. Στόλτενμπεργκ» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας σε ομογενείς φοιτητές από τις ΗΠΑ, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

«Ευχόμαστε η διαδικασία αυτή να έχει ευνοϊκή κατάληξη, αλλά η ευθύνη - όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι - ανήκει στην γειτονική μας χώρα» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Το γειτονικό μας κράτος έχει έναν λαό, ο οποίος είναι σλαβικός, μια γλώσσα που είναι σλαβική και το ομολογούν και οι ίδιοι. Και νομίζω ότι είναι προς όφελος των ιδίων - και χαίρομαι γιατί υπήρξαν ανάλογες διαπιστώσεις πρόσφατα - ότι πρέπει να αναζητήσουν σ' αυτή τη σλαβική τους καταγωγή, τη σλαβική τους προέλευση, ό,τι θετικό οι Σλάβοι έχουν προσφέρει στην περιοχή. Και όχι να αναζητούν ρίζες ή κληρονομιές που δεν τους ανήκουν. Το κρατάμε αυτό εμείς, οι Έλληνες. Γιατί είναι σημαντικό και είναι η πρώτη φορά που το αποδέχτηκαν ύστερα από την δήλωση του Κίρο Γκλιγκόροφ» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top