Τι απαντά η κλινική όπου χειρουργήθηκε ο Θανάσης Πλεύρης- Δίνει ΜΑΧΗ για τρίτο 24ωρο στη ΜΕΘ

"Έφυγε από μας σε άριστη κατάσταση"

​Η κλινική όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση ο πρώην βουλευτής, Θανάσης Πλεύρης, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι ο 39χρονος δικηγόρος εξήλθε από το νοσηλευτήριο σε άριστη κατάσταση, και δεν γνωρίζει τι μεσολάβησε μέχρι την εισαγωγή του σε ιδιωτική κλινική 22 ημέρες αργότερα. Ο κ. Πλεύρης νοσηλεύεται για τρίτη μέρα στη ΜΕΘ του Ιατρικού Κέντρου, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη και δίνει μάχη για τη ζωή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κλινικής:
«Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης υπεβλήθη σε μία προγραμματισμένη από τον θεράποντα ιατρό του μικρή αγγειοχειρουργική επέμβαση στο αριστερό κάτω άκρο, πριν από 4 εβδομάδες περίπου.
Μετά από ολιγόωρη παραμονή εξήλθε από το νοσηλευτήριο σε άριστη κατάσταση, διατυπώνοντας και εγγράφως τις ευχαριστίες του, καθώς και την απόλυτη ικανοποίησή του από το επίπεδο των παρασχεθεισών υπηρεσιών μας.
Η παρακολούθηση της πορείας της υγείας του στη συνέχεια δεν πραγματοποιήθηκε στο Mediterraneo Hospital. Για την άσχημη εξέλιξη της ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά μέσα από δημοσιεύματα.
Δεν έχουμε πληροφορίες για το τι μεσολάβησε από την έξοδο του κ.Πλέυρη έως την εισαγωγή του σε άλλη ιδιωτική κλινική 22 ημέρες αργότερα. Συνεπώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους πράξεις έγιναν σε Δημόσιο ή άλλο ιδιωτικό Νοσοκομείο και από ποιον, που να προκάλεσαν αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.
Λυπούμαστε ειλικρινά για την εξέλιξη της υγείας του κ.Πλεύρη, συμπάσχουμε με την αγωνία των οικείων του και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις να συσχετίζονται ή να οδήγησαν, στη βαριά σήψη του ασθενούς. Οι οικείοι του μάλιστα φέρεται να είναι αποφασισμένοι να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό του ιατρικού λάθους.
Η τραγική ειρωνεία
Ο Θανάσης Πλεύρης που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, με εξειδίκευση στην ιατρική ευθύνη, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή «νόμος και τάξη» στο web του STAR είχε μιλήσει για τα ενδεχόμενα ιατρικά λάθη.

«Το κλασικό λάθος είναι αυτό κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το διαγνωστικό λάθος και η μετεγχειρητική ευθύνη»

Οι γιατροί που τον παρακολουθούν έχουν ως σύμμαχο και το νεαρό της ηλικίας του, ενώ πιο ξεκάθαρη θα είναι η εικόνα της υγείας του την Παρασκευή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top