Το παρασκήνιο του νέου αιφνιδιασμού Παππά για το ΕΣΡ

Το σχόλιο στο δελτίο ειδήσεων του Star για το «πού το πάει η κυβέρνηση» με τις νέες τροπολογίες

Ξάφνιασαν σήμερα ο Νίκος Παπάς και η κυβέρνηση, όπως σχολίασε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα. Ξάφνιασαν και με την επιμονή στις 4 άδειες και με την επιμονή στο σύνολο του νόμου Παπά με μικρές τροποποιήσεις, χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Και ξάφνιασαν επίσης γιατί έλεγαν ότι θα ήθελαν την συναίνεση της αντιπολίτευσης για την συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Όταν το πρωί ο κ. Παπάς άρχισε να ξεδιπλώνει το σχέδιο διατήρησης του νόμου του, όλοι θεώρησαν ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί συναίνεση για την συγκρότηση ΕΣΡ. Γιατί αν ήθελε συναίνεση θα έ��ρεπε να αναζητήσει πεδίο συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να σεβαστεί εμπράκτως την απόφαση του ΣτΕ» σχολίασε ο Π. Μποτσαράκος.
Όσον αφορά το «γιατί» θα μπορούσε η κυβέρνηση να μην θέλει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, όπως ανέφεραν η Μ. Ζαχαρέα και ο Π. Μποτσαράκος, ο λόγος πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι αν συγκροτηθεί το ΕΣΡ δεν θα εφαρμόσει το νόμο Παππά, γιατί πολύ απλά έχει βγει αντισυνταγματικός.
Στο πίσω μέρος του μυαλού της η κυβέρνηση, ενδεχομένως να θέλει να ακυρωθεί η δυνατότητα συγκρότησης ΕΣΡ και άρα διεξαγωγής διαγωνισμού, ώστε να διαμορφωθεί η αναγκαιότητα νομοθέτησης για προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας. Έτσι θα επιδιώξει να εφαρμοστε�� από την πίσω πόρτα ο νόμος Παππά έστω για προσωρινό διάστημα. «Αλλά ξέρουμε ότι στην Ελλάδα, καμιά φορά, τίποτα δεν είναι μονιμότερο του προσωρινού. Πιθανόν λοιπόν, να θέλουν να επαναφέρουν σε μικρογραφία το νόμο Παπά για προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας, χωρίς να υπάρχει ΕΣΡ για να ασκήσει έλεγχο» τόνισε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.
H Μάρα Ζαχαρέα υπενθύμισε ότι το ΕΣΡ, πριν το ξηλώσει η σημερινή κυβέρνηση, διαφωνούσε και με τον ορισμό του αριθμού των άδειων και με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, όπως και με δεκάδες άλλα σημεία του νόμου.
«Κι αυτό το σενάριο πάντως, με προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας και χωρίς ΕΣΡ, μόνο προβλήματα και νέες αναταραχές θα προκαλέσει. Γιατί σαφώς και θα υπάρξουν προσφυγές και πάλι στο ΣτΕ. Φοβάμαι λοιπόν ότι ο δρόμος που ακολουθεί, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση, στο τέλος έχει αδιέξοδο» κατέληξε ο Π. Μποτσαράκος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top