Νέα ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ της κυβέρνησης: Το ΕΣΡ θα πρέπει να συμφωνεί ΚΑΙ στο τίμημα για τις άδειες!

Την έκανε αποδεκτή ο Νίκος Παππάς- Πρώτη ανάρτηση 17:07

Σε άτακτη υποχώρηση εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, καθώς πλέον αποδέχεται τροπολογία των βουλευτών (του ΣΥΡΙΖΑ) σύμφωνα με την οποία και το τίμημα θα πρέπει να συμφωνηθεί με το ΕΣΡ!

«Για ��ην περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου του ΕΣΡ κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη της συμφωνίας του οργάνου και για την τιμή εκκίνησης», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, την οποία ο Νίκος Παππάς έκανε αποδεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι με την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, οι αρμοδιότητες για τον καθορισμό του τηλεοπτικού τοπίου επιστράφηκαν στο ΕΣΡ, ενώ με νεότερη τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση, ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα προκύπτει μετά από τη «σύμφωνη» γνώμη του ΕΣΡ, η οποία θα είναι δεσμευτική.

τιμη εκκινησης.jpg

Την κατάθεση της τροπολογίας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας: «Έχω υπογράψει μια τροπολογία νομοθετική, όπου τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ την επιτείνουμε, όχι μόνο για το θέμα του αριθμού των αδειών αλλά και της τιμής εκκίνησης, που σημαίνει ότι ο αρμόδιος υπουργός χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ δεν μπορεί να ορίσει καμία τιμή εκκίνησης».

Λίγο μετά, το λόγο πήρε ο Νίκος Παππάς. «Είναι προφανές ότι η τροπολογία γίνεται δεκτή. Καλώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αντιληφθούν αυτή την τροπολογία ως ακόμα ένα βήμα για τη σύνεση, τη σύνθεση και τη συναίνεση. Θα ήθελα να πω το εξής. Όταν συζητούσαμε το νόμο 4339, ζητήθηκε και η σύμφωνη γνώμη των εναπομεινόντων μελών του τότε ΕΣΡ για το νόμο αυτό. Για πολλές από τις ρυθμίσεις, διατύπωσαν επισήμως γνώμη στην επιτροπή, ότι δεν μπορούν να αποφανθούν για υποδομές, βιωσιμότητα κτλ. Άρα θέλω να χαιρετίσω την πορεία της συζήτησης, εκτός από λίγες παρεκτροπές. Μπορούμε να την ολοκληρώσουμε σήμερα να πάμε στην Διάσκεψη των Προέδρων καλή τη πίστει» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μας άφησε ΑΦΩΝΟΥΣ ο Βούτσης: Έπρεπε να είναι 3 οι άδειες!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top