ΕΥΘΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από Τουρκία: Δώστε μας τη βίζα αλλιώς τέλος η συμφωνία για το προσφυγικό!

Ο Τσαβούσογλου ζητά πρόοδο στο ζήτημα της κατάργησης της βίζας

ΕΥΘΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από Τουρκία: Δώστε μας τη βίζα αλλιώς τέλος η συμφωνία για το προσφυγικό!

Πρόοδο στο ζήτημα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη ζητά η Τουρκία, η οποία απειλεί ευθέως με καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό με την ΕΕ και μάλιστα εντός του 2016.

«Τηρούμε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και η Ευρώπη. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε θα αναστείλουμε τη συμφωνία μας με την Ε.Ε. στο θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στη Neue Zuericher Zeitung (NZZ).

Μάλιστα, απαντώντας στο ερώτημα της ελβετικής εφημερίδας για το πότε θα συμβεί αυτό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «δεν θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους. Είχαμε πει αρχικά στα τέλη Οκτωβρίου». Παράλληλα, είπε με νόημα πως η υπομονή της Τουρκίας εξαντλείται.

«Τα τελευταία 14 χρόνια αλλάξαμε πολλά κατόπιν συστάσεων της Ε.Ε. Εάν όμως ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύσουν τους αντιτροκρατικούς τους νόμους και η Τουρκία ενθαρρυνθεί να αποδυναμώσει του δικούς της, τότε ο λαός μας θα το εκλάβει ως αποδυνάμωση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας» κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top