Ο Παυλόπουλος παρασημοφόρησε τον γελοιογράφο ΚΥΡ

«Βασικό στοιχείο της Παιδείας και του Πολιτισμού μας» χαρακτήρισε το χιούμορ ο ΠτΔ

Τον γνωστό γελοιογράφο Ιωάννη Κυριακόπουλο, κατά κόσμον ΚΥΡ, βράβευσε πριν από λίγη ώρα ο Προκόπης Παυλόπουλος, απονέμοντάς του το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Κύριε Κυριακόπουλε, με τα σκίτσα σας και τα κείμενα που τα διανθίζουν έχετε αποδείξει ότι εκείνο το οποίο σας χαρακτηρίζει, πρωτίστως και διαχρονικώς, είναι το χιούμορ στην πιο αυθεντική του έκφραση: Το χιούμορ ως βασικό στοιχείο της Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Δικαίως λοιπόν συγκαταλέγεσθε μεταξύ των κορυφαίων γελοιογράφων της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σας απονέμεται κατ' αξίαν το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον Ιωάννη Κυριακόπουλο.

17102640.jpg
«Με την βράβευση αυτή βραβεύεται το χιούμορ, το ελληνικό χιούμορ, το οποίο πάντοτε στάθηκε στο ύψος του και αντάξιο όλης της ελληνικής παιδείας», είπε ο Κυρ ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας μια φράση της Ελένης Βλάχου, η οποία έλεγε: «Δείξτε μου τις γελοιογραφίες μιας χώρας και θα σας πω τι πολίτευμα έχουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΚΥΡ πριν από τέσσερα χρόνια είχε βραβευτεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ στις 26 Οκτωβρίου, αναμένεται η κυκλοφορία του νέου ημερολογίου του για το 2017, με τίτλο «Πρώτη φορά… πουθενά!», από τις εκδόσεις «Διόπτρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top